Το καλοκαίρι αναζητάμε πάντα πιο ιδιαίτερα χτενίσματα από ό,τι τον χειμώνα που να εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες, όπως το να μην ζεσταινόμαστε, να είναι κατάλληλα για την παραλία και να έχουν έναν διαφορετικό πιο ανάλαφρο αέρα, αλλά και παράλληλα να αναδεικνύουν την ομορφιά μας.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν υπάρχει κάτι τέτοιο, σας διαβεβαιώνουμε πως υπάρχει και έχουμε μιλήσει ξανά σε προηγούμενο άρθρο μας. Πρόκειται για τα cornrows, τις δυο πλεξούδες με μήκος, το χτένισμα που έχει αφρικανική προέλευση και φτιάχνεται σε ειδικά κομμωτήρια που υπάρχουν και στην Αθήνα και στα οποία οι κομμώτριες είναι εξειδικευμένες σε αυτές τις τεχνικές.

Kάπου εδώ να προσθέσουμε πως στα συγκεκριμένα κομμωτήρια μπορείτε να φτιάξετε εκτός από τις διπλές πλεξούδες και διάφορες άλλες παραλλαγές με περισσότερες, μικρότερες, καθώς και ράστα.

Αρκετές celebrities έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο hairlook ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως η Βρισηίδα Ανδριώτου, που πόζαρε πριν από λίγες ημέρες με δύο μακριά cornows στη Μύκονο.

Το συγκεκριμένο χτένισμα κρατάει περίπου μία εβδομάδα και το κόστος του είναι γύρω στα 40 ευρώ. Τις πρώτες ημέρες καλό είναι να μην βρέξετε τα μαλλιά σας. Μπορεί να γίνει και σε κοντά μαλλιά, καθώς πλέκονται μαζί με συνθετική τρίχα που προσθέτει και μήκος και όγκο.

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε τις πλεξούδες στην απόχρωση των μαλλιών σας ή να προσθέσετε κάποιο άλλο χρώμα ή και περισσότερα της αρεσκείας σας. Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνουν τα double cornrows είναι περίπου 1,5 ώρα και πρέπει να κλείσετε το ραντεβού σας εγκαίρως.

Εμείς πήγαμε όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές σε ένα κομμωτήριο που εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο χτένισμα και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για το studio hair extensions που βρίσκεται στην περιοχή του Ελληνικού και παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά τέτοια hairlooks:

https://www.instagram.com/p/ClW5w0VAEkh