Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο κανόνας για υγιή μαλλιά θέλει να τα κόβουμε κάθε τρεις με τέσσερις μήνες, περίπου δυο με τρία εκατοστά, ώστε να ανανεώνονται οι άκρες και να φεύγει η «ψαλίδα». Αυτό, όμως, τρομάζει τις γυναίκες που θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους, καθώς λανθασμένα πιστεύουν πως αυτό δεν θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν γρήγορα περισσότερο μήκος.

Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους και ταυτόχρονα διστάζουν να συμμορφωθούν με τον παραπάνω κανόνα, τότε, τουλάχιστον, πρέπει να κουρεύεστε έστω μία φορά το χρόνο και ένα συγκεκριμένο μήνα, για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο υγιή τα μαλλιά σας και να τους επιτρέψετε να συνεχίσουν να μακραίνουν με ποιότητα.

Ποιον μήνα πρέπει οπωσδήποτε, λοιπόν, να κουρεύετε τα μαλλιά σας;

Τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα την υποστούν τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας θα τα επηρεάσουν για τρεις ολόκληρους μήνες. Όσο κι αν τα προσέξετε, η αλήθεια είναι πως δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς τη φθορά τους. Γι’ αυτό, μετά το τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών σας, πρέπει να κουρέψετε τα μαλλιά σας, ώστε να τα ανανεώσετε και να απομακρύνετε τις φθαρμένες άκρες τους, για να τους δώσετε την ευκαιρία να αναπνεύσουν.

Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να κουρευτείτε μόνο μία φορά το χρόνο, τότε πρέπει να είναι οπωσδήποτε το Σεπτέμβριο, όταν έχετε επιστρέψει και από τις τελευταίες σας διακοπές για την καλοκαιρινή σεζόν. Ακριβώς επειδή θα κουρευτείτε μόνο μία φορά, ας μην είστε φειδωλή και κόψτε τα περίπου πέντε εκατοστά, τα οποία -μην αγχώνεστε καθόλου- θα τα ξαναδείτε στα πιο υγιή μαλλιά σας να επιστρέφουν στους επόμενους δυο με -το πολύ- τρεις μήνες και η όψη τους θα είναι καλύτερη.