Το άρωμα «L’Interdit» τoυ οίκου Givenchy είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αρώματα στην ιστορία της αρωματοποιίας και έχει μια ιδιαίτερη και συναρπαστική ιστορία πίσω του. Δημιουργήθηκε το 1957 από τον διάσημο σχεδιαστή Hubert de Givenchy για τη μούσα του, τη θρυλική ηθοποιό, Audrey Hepburn.

Ο Hubert de Givenchy και η Audrey Hepburn είχαν μια μακροχρόνια φιλία και συνεργασία. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν η έμπνευση για πολλές από τις δημιουργίες του Givenchy και το «L’Interdit» δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η ιστορία του αρώματος

Αρχικά, το άρωμα δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Hepburn και ήταν το προσωπικό της άρωμα. Η ονομασία «L’Interdit» (που σημαίνει «απαγορευμένο» στα γαλλικά) λέγεται ότι προέκυψε όταν η Hepburn, σε πνεύμα παιχνιδιάρικης άρνησης, είπε «Je vous l’interdis!», δηλαδή «Σας το απαγορεύω!», όταν ο Givenchy της ανακοίνωσε ότι ήθελε να διαθέσει το άρωμα στο κοινό.

Η σύνθεσή του

Το «L’Interdit» είναι ένα φλοράλ άρωμα με κλασική και κομψή σύνθεση. Οι νότες του περιλαμβάνουν περγαμόντο, ροδάκινο, φράουλα, νότες λουλουδιών όπως: τριαντάφυλλο, γιασεμί, βιολέτα, ίρις, και κρίνο της κοιλάδας και στη βάση του άμπερι, σανταλόξυλο, βενζόη, λιβάνι. Η σύνθεση του αρώματος αποπνέει κομψότητα και θηλυκότητα, χαρακτηριστικά που ταίριαζαν απόλυτα με την αισθητική και την προσωπικότητα της Hepburn.

Το 2018, ο οίκος Givenchy επανέφερε το «L’Interdit» ανανεώνοντας τη σύνθεση για το σύγχρονο κοινό. Αυτή η νέα εκδοχή διατηρεί την κλασική φλοράλ καρδιά, ενώ προσθέτει μοντέρνες νότες όπως πατσουλί και βετιβέρ για μια πιο βαθιά και αισθησιακή εμπειρία. Η επανέκδοση τιμά την κληρονομιά του αρχικού αρώματος, ενώ ταυτόχρονα εισάγει τη μαγεία του «L’Interdit» σε μια νέα γενιά γυναικών.
Το «L’Interdit» της Givenchy παραμένει ένα σύμβολο κομψότητας και θηλυκότητας, διατηρώντας την ιστορική του σημασία και την αίσθηση πολυτέλειας που το καθιστά διαχρονικό.

To αγαπημένο άρωμα της Άννας Βίσση

Σε πρόσφατες δηλώσεις της σε γυναικείο περιοδικό, η Άννα Βίσση αποκάλυψε πως έχει κολλήσει με το συγκεκριμένο άρωμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι σίγουρη, γιατί μου αρέσει τόσο, αλλά κόλλησα με αυτό καιρό τώρα και δεν ξεκολλάω». Εμείς είμαστε σίγουροι πως αν το δοκιμάσετε, θα πάθετε ακριβώς το ίδιο.

Givenchy L’Interdit – Eau de Parfum Tubéreuse Noire € 121,95