Χωρίς λίγη «λάμψη» κανένα makeup look δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο. Αναφερόμαστε φυσικά στο αγαπημένο προϊόν χιλιάδων beauty gurus παγκοσμίως, το οποίο δεν είναι άλλο από το highlighter.

Σαν ένα μαγικό ραβδάκι, το highlighter τονίζει και φωτίζει το πρόσωπό μας και δίνει τρισδιάστατη όψη στο μακιγιάζ μας. Ο κλασικός τρόπος εφαρμογής της λάμψης για πολλά χρόνια ήταν συνδυαστικός στις περιοχές των ζυγωματικών, στο κόκαλο κάτω από το φρύδι και στην άκρη της μύτης.

Φέτος τα σημεία εφαρμογής του highlighter φαίνεται πως πληθαίνουν, αφού οι makeup artists περιλαμβάνουν και άλλα σημεία του προσώπου, όπως τα πάνω βλέφαρα και τα χείλη, απογειώνοντας το μακιγιάζ μας με νέες τεχνικές. Μία από αυτές είναι η λεγόμενη strobing technique, σύμφωνα με την οποία εφαρμόζουμε στρατηγικά το highlighter σε όλο το πρόσωπο. Η λογική της τεχνικής strobing είναι πως με τη λάμψη μπορούμε να μιμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται από το πρόσωπό μας, ειδικά στις φωτεινές περιοχές του προσώπου, εκεί δηλαδή που είναι πιο σύνηθες να φαίνεται εντονότερο το φως του ήλιου.

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε την strobing technique like a pro;

Αρχικά επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση highlighter

Το highlighter που θα χρησιμοποιήσουμε για την τεχνική strobing θα πρέπει να ταιριάζει στον τόνο του δέρματός μας. Επιλέγουμε η λάμψη να είναι 1-2 αποχρώσεις πιο φωτεινή από το δέρμα μας για φυσικότερο αποτέλεσμα. Στους ανοιχτούς τόνους δέρματος ταιριάζουν όμορφα οι περλέ, ροζ και ψυχρές λευκές αποχρώσεις. Στους λαδί και μεσαίους τόνους δέρματος ταιριάζουν οι ροδακινί, σαμπανιζέ και χρυσοί τόνοι λάμψης. Οι πιο σκούρες επιδερμίδες φαίνονται υπέροχες με ζεστές χρυσές, μπρονζέ ή σοκολατένιες αποχρώσεις highlighter.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του highlighter παίζουν επίσης οι υποτόνοι της επιδερμίδας μας. Αν έχουμε ροζ, κόκκινους ή μπλε υποτόνους στο δέρμα μας, τότε οι τόνοι μας είναι ψυχροί. Τα cool-toned highlighters σε λευκό περλέ, στο χρώμα της λεβάντας και σε ροζ αποχρώσεις θα δείχνουν τέλεια στο πρόσωπό μας. Αν στο δέρμα μας διακρίνουμε κίτρινους ή/και χρυσούς υποτόνους, αυτό σημαίνει πως έχουμε θερμούς τόνους. Στην περίπτωση αυτή θα επιλέξουμε highlighters σε ροδακινί, μπρονζέ ή χρυσές αποχρώσεις.

Επιλογή κατάλληλης υφής highlighter

Τα υγρά και τα κρεμώδη highlighters θα λειτουργήσουν τέλεια αν έχουμε πιο ξηρή επιδερμίδα και θέλουμε να της προσφέρουμε έξτρα ενυδάτωση. Από την άλλη πλευρά, ένα highlighter σε μορφή πούδρας θα βοηθήσει στην απορρόφηση της λιπαρότητας, αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα. Όσες έχουν λιπαρό δέρμα, καλό θα ήταν να εφαρμόζουν πρώτα ένα ματ primer και ματ foundation, για να «κλειδώσουν» την εφαρμογή του highlighter στο σημείο που θα το εφαρμόσουν.

Σωστή προετοιμασία και εφαρμογή

Ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ πριν εφαρμόσουμε οποιοδήποτε προϊόν makeup στην επιδερμίδα μας είναι η προετοιμασία του προσώπου μας. Το δέρμα μας πρέπει να λειτουργήσει ως ένας φρέσκος και προετοιμασμένος καμβάς. Απολεπίζουμε, καθαρίζουμε και ενυδατώνουμε το δέρμα του προσώπου μας, έτσι ώστε το highlighter να μας δίνει την πολυπόθητη λάμψη.

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το highlighter στη γέφυρα της μύτης και στην άκρη της, στο τόξο του πάνω χείλους, στο κέντρο του μετώπου, στο κόκαλο του φρυδιού, στα ζυγωματικά, στους κροτάφους, στο πιγούνι και στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε highlighter σε μορφή στικ, κρέμας ή υγρής λάμψης, μπορούμε να το εφαρμόσουμε με τα δάχτυλά μας, με ένα πινέλο ή ένα ελαφρώς νωπό σφουγγαράκι. Τέλος, μπλεντάρουμε απαλά για να γίνει η λάμψη ένα με το δέρμα μας και να δείχνει το αποτέλεσμα πιο φυσικό.