Ξέρουμε πόσο εκνευριστικό είναι να έχετε μόλις τελειώσει το απλό μανικιούρ σας και να φοβάστε μην ακουμπήσετε κάπου και το χαλάσετε, ενώ ανυπομονείτε να στεγνώσει γρήγορα και να συνεχίσετε τη ζωή σας.

Ένα από τα μειονεκτήματα του απλού βερνικού είναι ότι αργεί να στεγνώσει, καθώς μια λάθος κίνηση είναι αρκετή για να χαλάσει και μετά θα πρέπει να ξεβάψετε και να ξαναβάψετε το νύχι από την αρχή.

Σε κάποιο nail salon που πήγαινα στο παρελθόν, οι τεχνίτριες χρησιμοποιούσαν μικρά ανεμιστηράκια μπροστά στα οποία βάζαμε τα χέρια ή τα πόδια μας και ο κρύος αέρας στέγνωνε πιο γρήγορα τα νύχια. Πλέον, το hack για να κλειδώσει το χρώμα του απλού βερνικιού έρχεται μέσα από το TikTok.

Θα λέγαμε πως είναι εξίσου απλό με αυτό το παλιό τρικ με τον αέρα, απλά χρησιμοποιεί ένα άλλο στοιχείο της φύσης: το νερό. Και πιο συγκεκριμένα, το παγωμένο νερό. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι μόλις τελειώσετε το απλό μανικιούρ σας να βυθίσετε τα χέρια σας μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και πάγο, να τα κρατήσετε όσο περισσότερο αντέχετε και να επαναλάβετε μια δεύτερη φορά. Στο τέλος, ακουμπάτε τις άκρες των νυχιών στο χείλος του ποτηριού για να κλειδώσετε και τις άκρες.