Ο χρόνος μας είναι και περιορισμένος και πολύτιμος, επομένως προσπαθούμε να βρίσκουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους περιποίησης του προσώπου και του σώματός μας, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα δαπανώντας τη λιγότερη ώρα.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής λειτουργεί ο κανόνας του ενός λεπτού (ή των 60 δευτερολέπτων), που υπόσχεται καθαρό, φωτεινό και ενυδατωμένο πρόσωπο, σύμφωνα με τις συμβουλές της φαρμακοποιού με εξειδίκευση στα δερμοκαλλυντικά Lena de Pons.

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο κανόνας του ενός λεπτού;

Aρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως ο κανόνας αφορά στο Νο1 προϊόν περιποίησης προσώπου, που είναι φυσικά το καθαριστικό, το πρώτο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς μας το οποίο αποτελεί τη βάση της. Η συμβουλή, λοιπόν, είναι να επιλέγετε ένα καθαριστικό με ήπια συστατικά, που αφαιρεί τη λιπαρότητα και τους ρύπους από την επιδερμίδα, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει τον επιδερμικό φραγμό, και να κάνετε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σας για ένα λεπτό, καθώς μέσα σε αυτό το χρόνο, το σαπούνι και το νερό λειτουργούν συνδυαστικά και η επιδερμίδα καθαρίζει σε βάθος.

Για να επιτύχετε τον κανόνα του ενός λεπτού, μπορείτε να μετράτε από μέσα σας μέχρι το 60 όσο κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις με το κρεμοσάπουνο στο πρόσωπό σας. Το νερό ιδανικά πρέπει να είναι χλιαρό.


Τα καθαριστικά προσώπου που προτείνουμε

Bioderma Sensibio Gel moussant
Avene Gel Καθαρισμού Cleanance


Vichy Purete Thermale Gel Καθαρισμού Προσώπου & Ματιών
Mario Badescu Gentle Foaming Cleanser – Face foaming cleanser
Shiseido Deep Cleansing Foam