Αν έχετε μακριά μαλλιά και αγαπάτε τους κότσους, αυτό το άρθρο γράφτηκε για εσάς. Ουσιαστικά μοιράζομαι μαζί σας το πανεύκολο χτένισμα που μου έχει σώσει τη ζωή, καθώς γίνεται γρήγορα και είναι πολύ στιλάτο. Όσες έχουν πολύ μακριά μαλλιά ξέρουν πόσο χρόνο χρειάζονται για να τα λούσουν, να τα στεγνώσουν και να τα ισιώσουν ή αντίστοιχα να περιποιηθούν τις μπούκλες τους.

Με αυτόν τον κότσο, έχετε ένα χτένισμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση και δεν θα χρειαστεί περισσότερα από 5 λεπτά. Κι αν ακόμη αμφιβάλλετε, το έχει κάνει και το fashion icon Sarah Jessica Parker. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα hair look; Πάμε λοιπόν να δούμε πώς γίνεται.

Aρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως πρόκειται για ένα sleek bun το οποίο μπορεί να γίνει ψηλά ή χαμηλά. Προσωπικά το προτιμώ high, μου φαίνεται πιο μοντέρνο και δίνει και μερικούς πόντους ύψος (δεν είναι μόνο τα τακούνια που χαρίζουν μπόι). H διαφορά αυτού του κότσου με έναν αντίστοιχο απλό είναι πως τα μαλλιά πλέκονται σε πλεξούδα. Αυτό αφενός είναι χρήσιμο -καθώς τα πολύ μακριά μαλλιά στέκονται δύσκολα λόγω του βάρους τους στη θέση τους- και αφετέρου το αποτέλεσμα είναι ένας πιο περίτεχνος κότσος.

Αρχικά δεν χρειάζεται καν να στεγνώσουμε εντελώς τα μαλλιά μας, ειδικά τώρα που ο καιρός το επιτρέπει. Άσε που τα νωπά μαλλιά εξ ορισμού είναι πιο sleek από τα στεγνά. Επομένως μετά το λούσιμό μας, παίρνουμε τα πολλά νερά με μια πετσέτα, χτενίζουμε τα μαλλιά μας και βάζουμε μια γενναία δόση ζελέ. Με τη λεπτή χτένα πιάνουμε μια κοτσίδα και τη δένουμε στο σημείο που θέλουμε να σταθεί ο κότσος. Μετά πλέκουμε την κοτσίδα σε πλεξούδα και τη γυρίζουμε γύρω γύρω στερεώνοντάς τη με κρυφά τσιμπιδάκια ή φουρκέτες στο χρώμα των μαλλιών μας.

Σταθεροποιούμε το αποτέλεσμα με λακ και για τις φύτρες -ώστε να μην πετάει απολύτως καμία τριχούλα- χρησιμοποιούμε hair wax stick, αυτό το προϊόν για τα baby hair που μοιάζει με ευγενική κόλλα και βοηθάει στα σημεία που τα μαλλιά είναι πολύ κοντά και αδύναμα, όπως το μέτωπο και ο αυχένας. Αυτά μένουν στη θέση τους κι εμείς έχουμε το απόλυτο sleek braid bun. Eγώ χρησιμοποιώ το παρακάτω hair wax stick και είναι αποτελεσματικό χωρίς να αφήνει ιδιαίτερα κατάλοιπα στα μαλλιά.

Στερεά διαμόρφωση Hair Wax Stick Fragmented Hair Finishing Cream Lasting Shaping Hair Finishing Stick Shaping Hair Cream: 8,95€

Αν θέλουμε πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα, μπορούμε να τοποθετήσουμε πάνω κάποιο αξεσουάρ μαλλιών που ταιριάζει με το look μας, όπως ένα λουλούδι στο πλάι του κότσου, ένα μισοφέγγαρο περασμένο μέσα στον κότσο -είναι ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιούσαν οι Βίκινγκ- ή ξυλάκια με ασιατική επιρροή. Last but not least, όταν λύσετε το braid bun σας, τα μαλλιά σας θα έχουν υπέροχα φυσικά κύματα, επομένως θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο χτένισμα είναι δύο σε ένα. Με ένα κότσο που θα σας πάρει περίπου πέντε λεπτά, θα μπορείτε να έχετε δύο εντελώς διαφορετικά hair looks για τις επόμενες τουλάχιστον δυο ημέρες, ή τελοσπάντων μέχρι να ξαναλουστείτε.