Πόσες φορές δεν έχετε βάλει ένα υπέροχο καλσόν και με μία λάθος κίνηση το έχετε καταστρέψει; Ξέρουμε. Πολλές. Και εκτός από το καλσόν καταστρέψατε και τη βραδιά και τη διάθεσή σας. Ειδικά τα καλσόν με τα λίγα den που είναι πολύ ευαίσθητα μας προκαλούν τρομοκρατία κάθε φορά που τα ανοίγουμε για να τα φορέσουμε, μήπως δεν προλάβουμε καν να τα ανεβάσουμε στα πόδια μας και σκιστούν. Πώς θα σας φαινόταν να υπήρχε ένα τρικ για να τα κάνει να έχουν μεγαλύτερη αντοχή;
H δημιουργός περιεχομένου και TikToker rachelinarealway ισχυρίζεται πως ξέρει έναν τρόπο ώστε να καλσόν να διατηρούνται περισσότερο και το μοιράστηκε με τους ακολούθους της. Μάλιστα για να ενισχύσει τη θεωρία της ισχυρίστηκε πως ήταν μπαλαρίνα για 12 χρόνια άρα έχει φορέσει πολλά καλσόν και ξέρει πως να τα διατηρήσει: «Ξέρω ένα ή δύο πράγματα για να κάνω αυτά να καλσόν να διαρκέσουν περισσότερο και δεν εννοώ να αγοράσετε πανάκριβα καλσόν» ανέφερε σε ένα της βίντεο.
Χαρακτήρισε τα ακριβά καλσόν ως «απάτη» και είπε πως ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε σαν καινούρια και να μην σκίζονται είναι να μην τα αποθηκεύετε στο συρτάρι σας αλλά στην κατάψυξη. Μάλιστα έβγαλε ένα καλσόν από την κατάψυξή της και είπε πως το είχε αφήσει εκεί μία ώρα. «Αυτό θα κάνει το καλσόν σας να διαρκέσει για πάντα; Όχι» παραδέχτηκε. «Αλλά θα αντέξει για 5-6 φορές αντί να σκιστεί μόλις το βάλετε» πρόσθεσε.
Βέβαια κάποιοι από τους ακολούθους της υποστήριξαν ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα του καλσόν με έναν από αυτούς να γράφει: «Δυστυχώς, αγόρασα πέρυσι καλσόν αξίας 30 δολαρίων και στην πραγματικότητα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Πρέπει να συγκρατηθώ και να μην αγοράσω άλλα, αλλά ακόμα και μετά από εβδομαδιαία χρήση, εξακολουθούν να είναι γερά,» ενώ κάποιοι άλλοι συμφώνησαν μαζί της με κάποιον να γράφει: «Το κάνω αυτό το κόλπο και πραγματικά λειτουργεί. Έχω καλσόν που έχουν κρατήσει εδώ και πέντε χρόνια.»
Πώς όμως λειτουργεί αυτό το τρικ; Σύμφωνα με το Philly Mag, οι χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης κρατούν τις επιμέρους ίνες του καλσόν σφιχτές, γεγονός που εμποδίζει το άνοιγμα των πόντων. Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν να τα μουσκέψετε πρώτα, στη συνέχεια να τα βάλετε σε πλαστική σακούλα και να τα καταψύξετε όλη τη νύχτα για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικά. Το πρωί, βγάλτε τα και αφήστε τα να ξεπαγώσουν και να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Από την άλλη, το 2015, το Good Housekeeping δοκίμασε αυτό το κόλπο, καταλήγοντας ότι υπήρχε μικρή διαφορά ανάμεσα στα καλσόν που είχαν καταψυχθεί πριν φορεθούν και σε εκείνα που φορέθηκαν μόλις βγήκαν από τη συσκευασία. « Δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στα αποτελέσματα της αντοχής του υφάσματος μεταξύ των δύο καλσόν» ανέφερε το περιοδικό κατά τη διάρκεια της δοκιμής και πρόσθεσε ότι η αντοχή μιας ίνας μπορεί να επηρεαστεί από τη θερμοκρασία και την υγρασία. Εσείς δε μένει από το να το δοκιμάσετε και να εξάγετε μόνες σας τα συμπεράσματά σας. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα.