O καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Rabbane Julien Dossena στο show που παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες στο Παρίσι, επανέφερε μερικά από τα ωραιότερα ready-to-wear items καθώς και ένα κομμάτι-κλειδί: Ένα αξεσουάρ που συμβολίζει την πολυτέλεια, την υπερβολή και τον μαξιμαλισμό.

Στην επίδειξη για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2025 λοιπόν, πρωταγωνίστρια ήταν η χρυσή Nano bag του οίκου, η πιο χαρακτηριστική τσάντα του οίκου, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1969 και επανήλθε κατασκευασμένη αυτή τη φορά εξ ολοκλήρου από χρυσό 18 καρατίων.

Η νέα Nano bag αποτελεί μια μοναδική έκδοση του κλασικού σχεδίου που αποτίει φόρο τιμής στο legacy του οίκου Rabanne και η αξία της ανέρχεται στις 250.000 ευρώ κάτι που την κάνει την πιο ακριβή νέα τσάντα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η Nano bag είναι εμπνευσμένη από το iconic φόρεμα από χρυσό και διαμάντια που είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Paco Rabbane το 1968 για τη Françoise Hardy και εκτός από την πολυτέλεια συμβολίζει και το avant garde πνεύμα που πρεσβεύει ο οίκος από την αρχή.

Ανέκαθεν η καινοτομία στη χρήση υλικών αποτελούσε το σήμα κατατεθέν του οίκου Rabbane. Ο ιδρυτής του Rabbane House, πειραματίστηκε το 1966 με μέταλλο, χαρτί και πλαστικό με τον Julien Dossena να συνεχίζει αυτή την παράδοση σε κάθε νέα συλλογή. Όσο για την χειροποίητη Golden Bag του 1969, αυτή δημιουργήθηκε με τον Arthus Bertrand και αποτελεί εκτός από άριστο παράδειγμα δεξιοτεχνίας και ένα πραγματικό κόσμημα για λίγους και εκλεκτούς που μπορούν να την αποκτήσουν.