Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα memes που συγκρίνουν φωτογραφίες καθημερινών ανθρώπων με αυτές super rich ατόμων και φαίνεται πως αυτοί της διπλανής πόρτας είναι ντυμένοι με πιο fancy τρόπο από ότι οι πραγματικά πλούσιοι, ίσως από την ανάγκη τους να δείχνουν κάτι που δεν είναι- για παράδειγμα φορούν πολλά high fashion brands και ακριβά κοσμήματα σε αντίθεση με τους πάμπλουτους που κυκλοφορούν με απλά look, καθώς μάλλον δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το συγκεκριμένο άρθρο με τους κανόνες μόδας και συμπεριφοράς που ακολουθούν τα άτομα, οι γυναίκες πιο συγκεκριμένα, που ανήκουν στην κατηγορία των «old money» ανθρώπων, αυτών δηλαδή που μεγάλωσαν σε οικογένειες που συνηθίζουμε να λέμε «τζάκια» ή έστω εκείνων που μπορεί να μην μεγάλωσαν σε αυτό το περιβάλλον, αλλά θέλουν να δείχνουν ότι ανήκουν εκεί.

Πώς, λοιπόν, ντύνεται αλλά και συμπεριφέρεται μια γυναίκα που θέλει να ακολουθεί τους κανόνες styling του αληθινού πλούτου και να είναι elegant, χωρίς να δείχνει νεόπλουτη;

Αρχικά δεν φοράει δαχτυλίδια σε όλα τα δάχτυλα, ούτε όλα τα δαχτυλίδια της έχουν διαμάντια. Επίσης, δε φοράει εκείνο το χρυσό ρολόι που κοστίζει όσο ένα μεγάλο πολυτελές αυτοκίνητο (στην πραγματικότητα δεν έχει καν μεγάλο αυτοκίνητο, για να μην ψάχνει αγωνιωδώς πάρκινγκ στην πόλη.) Δεν έχει την τσάντα που φωνάζει από μακριά τη μάρκα της – όπως αυτή που έχει πάνω της τυπωμένο ένα τεράστιο logo με το brand και το ίδιο κάνει και με τα ρούχα της. Αγαπά το quiet luxury.

Θα φορέσει τα επώνυμα ρούχα με σύνεση και θα προτιμήσει τις εκδοχές που δεν κραυγάζουν την υπογραφή. Για παράδειγμα, το απλό μαύρο ζιβάγκο της θα είναι από κασμίρ και θα φέρει την υπογραφή ενός διάσημου σχεδιαστή, αλλά αυτό θα αντικατοπτρίζεται στην ποιότητα. Δε θα «φωνάζει» με το brand τυπωμένο στο στήθος. Αγοράζει και φορά τα ρούχα για την ίδια και όχι για τους άλλους. Δεν θα φορέσει ποτέ πολλά επώνυμα brands μαζί κι αν το κάνει θα φροντίσει να μην φαίνεται. Πιστεύει πώς η κομψότητα είναι στους τρόπους και στην αύρα και δεν αγοράζεται με τα χρήματα.

Ωστόσο, θα τη δείτε να διαβάζει μια σοβαρή ιστοσελίδα ή ακόμα καλύτερα μια εφημερίδα και όχι gossip στο διαδίκτυο, ενώ στις συζητήσεις της θα αναφέρεται συχνά στον Σαρτρ και στον Ντελέζ. Θέλει να λάμπει, αλλά μόνο χάρη στο πνεύμα της. Είναι πιστή σε ορισμένους αγαπημένους της σχεδιαστές και τους φορά με ευλάβεια, ενώ επενδύει σε διάφορα νέα ονόματα που τα κάνει η ίδια τάσεις. Ποτέ μα ποτέ δε θα φορέσει μια αντιγραφή ή θα κρατήσει μια ρέπλικα, όχι μόνο επειδή έχει τα χρήματα να τα αγοράσει, αλλά επειδή προτιμά να πάρει κάτι πιο οικονομικό από το να πληρώσει για κάτι ψεύτικο.

Με λίγα λόγια, το «old money look» αφορά έναν άνθρωπο χορτασμένο και πλήρη, που δεν έχει την ανάγκη του «φαίνεσθαι» αλλά του «είναι» και προσαρμόζει το στιλ του στις εξωτερικές ενδείξεις του πνευματικού πλούτου, ενώ καλλιεργεί τη γοητεία της από μέσα προς τα έξω και όχι το αντίθετο.