To σχεδιαστικό δίδυμο Domenico Dolce & Stefano Gabbana λύνουν μερικές πολύ σημαντικές απορίες σχετικά με το στιλ κάθε γυναίκας, δίνοντας απαντήσεις που θα τη γεμίσουν αυτοπεποίθηση μέσα από τις ενδυματολογικές της επιλογές. Αυτές οι συμβουλές περιλαμβάνονται στο βιβλίο της fashion editor Nina Garcia «The little black book of style.»

Aνάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και το πώς μια γυναίκα πρέπει να επιλέγει το πλέον απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας της, που είναι το μικρό μαύρο φόρεμα, γνωστό και ως little black dress. O Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana αρχικά εξήγησαν πως το σικελιάνικο στιλ στο ντύσιμο σημαίνει αυτοπεποίθηση και αισθησιασμό. Αυτός είναι ο συνδυασμός που κάνει κάθε γυναίκα ακαταμάχητη.

Όσο για το ποιο είναι το «κλειδί», ώστε μια γυναίκα να επιλέξει το κατάλληλο, μικρό, μαύρο φόρεμα για εκείνη είπαν ότι η απάντηση κρύβεται στη σωστή εφαρμογή του στο δικό της σωματότυπο, τον οποίο πρέπει να γνωρίζει, ώστε να προβάλλει τα δυνατά της σημεία και να κρύβει περίτεχνα τις ατέλειές της. Το μυστικό είναι να αγκαλιάζει τις καμπύλες και τη θηλυκότητά της, ώστε να αναδεικνύει την εικόνα της.

Kim Kardashian, center, is flanked by Domenico Dolce, right, and Stefano Gabbana at the end of the Dolce & Gabbana women’s Spring Summer 2023 fashion show presented in Milan, Italy, Saturday, Sept. 24, 2022. (AP Photo/Antonio Calanni)

Το δίδυμο τόνισε επίσης πως το μικρό μαύρο φόρεμα μαζί με τις γόβες στιλέτο είναι διαχρονικά κομψά κομμάτια και ότι μια γυναίκα πρέπει να αγαπά τον εαυτό της, τον περίγυρό της και να είναι προσεγμένη, περιποιημένη, κομψή και σοφιστικέ. Στην ερώτηση ποια είναι η πιο στιλάτη γυναίκα που γνωρίζουν απάντησαν πως δεν είναι κάποια συγκεκριμένη, αλλά είναι η κάθε γυναίκα που ξέρει πως να λανσάρει τον εαυτό της σε κάθε στιγμή της ζωής της: είτε περπατάει στο δρόμο, είτε βρίσκεται στην παραλία, είτε ποζάρει στο κόκκινο χαλί. Είναι η κάθε γυναίκα που ξέρει να εκπέμπει αυτοπεποίθηση και είναι χαρισματική: η ομορφιά και το στιλ θα συμβούν αβίαστα από μόνα τους.