Το παντελόνι καμπάνα πρωτοεμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960, όταν το φόρεσαν οι hippies, και συνέχισε να φοριέται κατά τη δεκαετία του 1970, ακολουθώντας το κίνημα της μουσικής disco. Φυσικά έκτοτε επανήλθε μερικές φορές ακόμα ως τάση όπως στα 90s, που έδωσε το δικό του twist στο grunge. Κάθε φορά η καμπάνα επαναπροσδιοριζόταν από διαφορετικά χρώματα, μοτίβα και υφάσματα.

Kαθώς ένας βασικός κανόνας της μόδας, τον οποίο γνωρίζουν ακόμη και οι πιο αδαείς, είναι ότι η μόδα κάνει κύκλους, το παντελόνι τύπου καμπάνα δεν είχε ολοκληρώσει την πορεία του. Έτσι, ο Brad Pitt έκανε και πάλι τη νέα αρχή πριν από λίγες ημέρες, όταν βρέθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας με αφορμή την ταινία του «Wolfs», φορώντας ένα μαύρο παντελόνι καμπάνα ως μέρος κοστουμιού στο κόκκινο χαλί.

Brad Pitt poses for photographers upon arrival for the premiere of the film ‘Wolfs’ during the 81st edition of the Venice Film Festival in Venice, Italy, on Sunday, Sept. 1, 2024. (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

O Brad Pitt επέλεξε ένα μαύρο κοστούμι του οίκου Louis Vuitton, το οποίο αποτελείται από ένα παντελόνι καμπάνα που κέρδισε τις εντυπώσεις και προφανώς σηματοδότησε την επαναφορά του συγκεκριμένου σχεδίου στις τάσεις για τη φετινή σεζόν. Με λίγα λόγια, κύριοι, ετοιμαστείτε να (ξανα) φορέσετε παντελόνια καμπάνες, ενσωματώνοντάς τα στο look σας και προσέχοντας λίγο παραπάνω το styling, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κομψό.

Για παράδειγμα, αν το φορέσετε με σκέτο πουκάμισο, θα πρέπει να το βάλετε μέσα από το παντελόνι, για να μειώσετε την παρουσία έξτρα υφάσματος στο πάνω μέρος, αφού στο κάτω υπάρχει ήδη πλεονασμός λόγω της καμπάνας. Αν το συνδυάσετε με σακάκι, τότε ακολουθήστε το παράδειγμα του Brad Pitt: τονίστε τους ώμους και φορέστε μία ζώνη, για να δημιουργήσετε την ανάλογη συμμετρία.

Καλύτερα να το προτιμήσετε σε μονοχρωμία και να αποφύγετε τις πλισέ εκδοχές του καθώς έχουν πιο θεατρικό αποτέλεσμα και θα σας δυσκολέψουν περισσότερο στο συνδυασμό με άλλα ρούχα. Mια καλή ιδέα είναι πάντα και το denim, καθώς το κόψιμο bootcut επιτρέπει να φορέσετε από μέσα τις μπότες σας.

ZARA ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ FLARED FIT 35,95€ 
H&M Εβαζέ παντελόνι Regular Fit από σύμμεικτο λινό 34,99 €
Diesel bootcut jeans 1998 d-buck 09i19, 334€