Η Βενετία φιλοξενεί για 81η φορά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου με την crème de la crème του παγκόσμιου σινεμά να δίνει το «παρών» από χθες και έως τις 9 Σεπτεμβρίου στο φημισμένο Λίντο.

Η κριτική επιτροπή, με την επικεφαλής πρόεδρο Isabelle Hupper και -μεταξύ άλλων κριτών- τους James Gray και Andrew Haigh, θα αναλάβει να απονείμει το πολυπόθητο πρώτο βραβείο του φεστιβάλ, το Χρυσό Φοίνικα. Ανάμεσα στις ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας είναι το πολυαναμενόμενο «Joker: Folie à Deux», η βιογραφία της Μαρίας Κάλλας με την Angelina Jolie στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και το «Baby Girl» με τις Nicole Kidman και Harris Dickinson.

Την αρχή έκανε χθες η ταινία «Beetlejuice Beetlejuice» του Tim Burton, ο οποίος περπάτησε στο κόκκινο χαλί μαζί με ολόκληρο το καστ της. Η Μonica Bellucci επέλεξε μια θεατρική δημιουργία με την υπογραφή Vivienne Westwood, η Winona Ryder εμφανίστηκε με σμόκιν και φούστα του οίκου Chanel, η Catherine O’Hara με ένα πιο Beetlejuice δε γίνεται φόρεμα Oscar de la Renta και η Jeena Ortega φόρεσε ένα διάφανο κόκκινο φόρεμα με τη σφραγίδα του οίκου Dior.

Εκτός από τους συντελεστές της ταινίας του Tim Burton, πόζαρε στο κόκκινο χαλί και η Τaylor Russel που έκανε τα κεφάλια να γυρίσουν φορώντας ένα vintage Chanel φόρεμα από την κολεξιόν SS1993, το οποίο είχε φορέσει πρώτη φορά στην πασαρέλα η Claudia Schiffer (η οποία παρεμπιπτόντως έχει και τα γενέθλιά της και κλείνει τα 54). Ακόμη, η Cate Blanchett ήταν εκθαμβωτική με δημιουργία Armani Privé και η Zhang Ziyi συγκλονιστικά κομψή επιλέγοντας επίσης ένα Armani Privé μαύρο σύνολο και μπερέ.

H Winona Ryder με Chanel
H Jeena Ortega με Dior
H Monica Bellucci με Vivienne Westwood
H Catherine O’Hara με Οscar de la Renta
H Taylor Russel με Chanel
Η Zhang Ziyi με Armani Privé
H Cate Blanchett με Armani Privé