Oι μπαλαρίνες είναι ένα απαραίτητο και βασικό κομμάτι σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα. Κάθε σεζόν εμφανίζονται με μια παραλλαγή, ώστε να φρεσκάρουν λίγο την εικόνα τους και να συντροφεύουν τα βήματά μας προσφέροντας άνεση και κομψότητα στα πόδια μας που τις έχουν μεγάλη ανάγκη.

Φέτος, το twist τους έρχεται από τα αληθινά παπούτσια που φορούν οι χορεύτριες του μπαλέτου όταν θέλουν να σταθούν στις μύτες και λέγονται pointe. Oι pointe είναι τα παπούτσια χορού που διαθέτουν σκληρό ξύλινο τελείωμα και δένουν με κορδέλες στον αστράγαλο και πιο ψηλά στο πόδι, ώστε να προσφέρουν σταθερότητα.

Από τα δυο αυτά χαρακτηριστικά οι μπαλαρίνες αυτής της σεζόν δανείστηκαν τα κορδόνια, επομένως αν είναι φέτος να αποκτήσετε ένα ζευγάρι πρέπει να είναι lace-up. Oι lace-up μπαλαρίνες είναι θηλυκές, σοφιστικέ και εξαιρετικά ρομαντικές, ενώ πλέον κυκλοφορούν τόσο στις πολυτελείς εκδοχές τους από μεγάλους οίκους μόδας όσο και σε πιο προσιτά σχέδια από fast fashion brands.

Αν θέλετε ένα ευκολοφόρετο σχέδιο, επιλέξτε το κλασικό μαύρο κι αν επιθυμείτε να έχουν κάτι που να τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες, ας είναι οι μεταλλικές λεπτομέρειες. Ένα είναι βέβαιο: Θα τις φορέσουμε και θα δούμε πολλές κορδέλες δεμένες σε πόδια γύρω μας καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Dior Songe Ballet Flat 890 €
Miu Miu 800 €
Malone Souliers Spencer satin ballet flats 625 €
Pretty Ballerinas Kristen 299,00 €
Zara Ballerinas 25,95 €