Το κιμονό, ενώ παραμένει ένα εμβληματικό ένδυμα της ιαπωνικής κουλτούρας, έχει κερδίσει δημοτικότητα και ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας τη μόδα και την αισθητική σε πολλές χώρες. Παραμένει, λοιπόν, ένα ισχυρό σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτόχρονα είναι ένα δημοφιλές και εξελισσόμενο κομμάτι της παγκόσμιας μόδας.

Έχει επηρεάσει τη δυτική μόδα εδώ και δεκαετίες. Πολλοί σχεδιαστές μόδας έχουν ενσωματώσει στοιχεία του κιμονό στις συλλογές τους, δημιουργώντας ρούχα που εμπνέονται από την παραδοσιακή του δομή και τα μοτίβα του. Οίκοι μόδας όπως οι Alexander McQueen, John Galliano και Gucci έχουν παρουσιάσει παραλλαγές του κιμονό στις πασαρέλες τους.

Σήμερα, το κιμονό φοριέται συχνά ως εναλλακτικό ένδυμα στις καθημερινές ενδυματολογικές επιλογές. Σε πολλές δυτικές χώρες, το κιμονό χρησιμοποιείται ως κομψό εξωτερικό ρούχο, συχνά συνδυασμένο με μοντέρνα ρούχα, όπως τζιν ή φορέματα. Το καλοκαίρι, το ελαφρύ κιμονό, γνωστό ως yukata, είναι δημοφιλές σε παραλίες και καλοκαιρινά πάρτι.

Νέοι σχεδιαστές, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, δημιουργούν σύγχρονες εκδοχές του κιμονό που συνδυάζουν παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία. Αυτές οι δημιουργίες συχνά περιλαμβάνουν πειραματισμούς με νέα υλικά, χρώματα και μοτίβα, καθιστώντας το κιμονό κατάλληλο για κάθε περίσταση.

Αν, λοιπόν, θέλετε κι εσείς να μεταμορφωθείτε σε μια σύγχρονη γκέισα, εμείς συγκεντρώσαμε μερικά κιμονό, για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και να το ενσωματώσετε στη γκαρνταρόμπα σας:

NIDODILEDA ACRES KIMONO & SCARF SATIN BELTED LACE EMBROIDERED 129€
NIDODILEDA JAILYN KIMONO BELTED 86€
LIBELLOULA Κιμονό με χειροποίητο σχέδιο λεοπάρ KALINA 170€
LIBELLOULA Κιμονό λεοπάρ μακρύ LIVIA 160€




INO MEI Meander Aquamarine Satin Mini Kimono Dress 95
INO MEI Meander Magenta Maxi Kimono Dress 126
PEACE AND CHAOS ECLIPSE KIMONO 119
ΒSB Μίνι σατέν εμπριμέ κιμονό 44,90€
ΣΑΤΙΝΕ ΚΙΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΟΠΙΚΟ ΜΟΤΙΒΟ 27,95€ 
Different Shop Κιμονό εμπριμέ με τρουακάρ μανίκι Πετρόλ – Κόκκινο τριαντάφυλλα 14,99€