Αν υπάρχει ένα παπούτσι που είναι άμεσα συνυφασμένο με το καλοκαίρι, αυτό είναι η σαγιονάρα. Οι σαγιονάρες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους καλοκαιρινών υποδημάτων, γνωστές για την ανεμελιά και την ευκολία που προσφέρουν. Τις φοράμε από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας και εξακολουθούμε, καθώς δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα, απλώς ίσως για λίγο ξαπόστασαν.

Οι σαγιονάρες είναι αναμφίβολα ένα βολικό και άνετο παπούτσι, ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες που θέλουμε κάτι απλό, άνετο και που να επιτρέπει στα πόδια μας να δροσίζονται. Με τη σωστή επιλογή και χρήση, μπορούν να προσφέρουν άνεση και στυλ χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ποδιών μας.

Οι σαγιονάρες έχουν μακρά ιστορία που ξεκινά από την αρχαία Αίγυπτο, όπου φοριούνταν απλές σανίδες συνδεδεμένες με κορδόνια. Οι σύγχρονες σαγιονάρες, όπως τις ξέρουμε σήμερα, εμπνεύστηκαν από τα ιαπωνικά zori και έγιναν δημοφιλείς στη Δύση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στα θετικά τους, είναι ελαφριές και άνετες, ιδανικές για καθημερινή χρήση. Φοριούνται και βγαίνουν εύκολα, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για την παραλία ή την πισίνα. Επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από τα πόδια, αποτρέποντας την εφίδρωση. Διατίθενται σε αμέτρητα χρώματα και σχέδια, ικανοποιώντας κάθε στυλ.

Στα αρνητικά τους, οι περισσότερες σαγιονάρες δεν προσφέρουν επαρκή στήριξη για τα πόδια και τους αστραγάλους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο ή τραυματισμούς. Είναι εύκολο να γλιστρήσεις ή να στραβοπατήσεις, ειδικά σε ανώμαλες επιφάνειες. Οι φθηνές σαγιονάρες φθείρονται γρήγορα, ιδίως αν χρησιμοποιούνται συχνά. Η παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα πόδια, λόγω της έλλειψης στήριξης της καμάρας.

Πώς να διαλέξετε τις κατάλληλες σαγιονάρες

Επιλέξτε σαγιονάρες με καλύτερη στήριξη της καμάρας και απορρόφηση κραδασμών. Επενδύστε σε καλής ποιότητας σαγιονάρες για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και άνεση. Επιλέξτε σαγιονάρες από ανθεκτικά και άνετα υλικά, όπως το καουτσούκ ή το δέρμα και φυσικά κοιτάξτε να σας αρέσει το σχέδιο.

Οι προτάσεις μας

Σαγιονάρες Karl Lagerfeld KL81001s 39,97€
Ipanema Γυναικείες Σαγιονάρες Tattoo JI8534761 21€
Ipanema Γυναικείες Σαγιονάρες Anatomic Temas YZ910726 18€
Michael Kors Jinx 42€
Tory Burch Kira 110€
Crocs Unisex Σαγιονάρες Mellow Recovery Flip SS24 54€
Havaianas Γυναικείες Σαγιονάρες Top Mix 26€
Ipanema Γυναικείες Σαγιονάρες Tattoo HE4516079 21€