Η Ματθίλδη Μαγγίρα έχει αποκτήσει από το γάμο της με τον μουσικό Άλεξ Φόστερ μία κόρη, τη Λήδα Φόστερ που γεννήθηκε το 2003 και σήμερα είναι 21 ετών. Το ζευγάρι χώρισε το 2011, ωστόσο κρατούν φιλικές σχέσεις.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια βρέθηκε μαζί με την κόρη της στο πάρτυ για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της πολυαναμενόμενης κωμωδίας «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», από τους μετρ του είδους Θανάση Παπαθανασίου- Μιχάλη Ρέππα. Κι εμείς είπαμε πραγματικά wow με το υπέροχο afro hair look της Λήδας, το οποίο έχει έντονες 70s επιρροές και το βλέπουμε συχνά στις γυναίκες με αφρικανική καταγωγή ή ρίζες – η Λήδα Φόστερ είναι μιγάδα, καθώς ο πατέρας της είναι Αφροαμερικανός.

Λίγα λόγια για το afro hair look

Το afro look είναι ένα διαχρονικό στιλ μαλλιών που έχει ρίζες στην αφρικανική κουλτούρα και ιστορία. Αναδείχθηκε ιδιαίτερα στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 ως σύμβολο της μαύρης υπερηφάνειας. Yιοθετήθηκε από celebrities όπως η Angela Davis και ο Jimi Hendrix, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποδοχή της φυσικής υφής των μαλλιών και την απόρριψη της επιβολής των δυτικών προτύπων ομορφιάς.

Το afro look αναδεικνύει τη υφή των σγουρών μαλλιών, επιτρέποντας στους ανθρώπους να εκφράσουν την αυθεντικότητά τους. Τα μαλλιά αφήνονται να μεγαλώσουν σε πλήρη όγκο, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή και «γεμάτη» εμφάνιση. Το afro είναι περισσότερο από ένα hair look – είναι μια δήλωση ταυτότητας. Συνδέεται με την αυτοαποδοχή και την αντίσταση στα πρότυπα ομορφιάς που επιβάλλονται από τα κυρίαρχα πολιτιστικά πρότυπα. Σήμερα, παραμένει ένα δημοφιλές στιλ που υιοθετείται από πολλούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο, και επανέρχεται συνεχώς στις τάσεις της μόδας.