Η μικροσκοπική τσάντα χεριού είναι ένα fashion item που όλες γνωρίζουμε και σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο. Αντιθέτως, είναι ίσως το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε ένα εντυπωσιακό βραδινό σύνολο, ενώ τις περισσότερες φορές το βλέπουμε φορεμένο από celebrities και δημόσια πρόσωπα στο κόκκινο χαλί ή σε πολυτελείς εκδηλώσεις. Ενώ η micro purse σε οποιοδήποτε σχήμα -είτε clutch, είτε με χερούλι, είτε σε σχήμα πουγκιού- σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα, θα έχει πάντα ένα βασικό μειονέκτημα: την έλλειψη χώρου.

Παρότι, όμως, οι μικροσκοπικές τσάντες δεν είναι καθόλου πρακτικές, εμείς συνεχίζουμε να τις επιλέγουμε φανατικά και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αισθητική τους.

Η ιστορία της micro τσάντας και το σήμερα

Η micro purse εμφανίστηκε την εποχή που ακόμα και η ίδια η γυναίκα αντιμετωπιζόταν ως ένα «αξεσουάρ» στο πλευρό του άντρα, ο οποίος είχε τον έλεγχο όλων των προσωπικών της αντικειμένων. Έτσι, η γυναίκα δεν χρειαζόταν τον δικό της αποθηκευτικό χώρο, παρά μόνο ένα ακόμα αξεσουάρ που θα κοσμεί την ίδια και ίσως να χωρέσει και κάποιο κραγιόν.

Σήμερα, ωστόσο, η μικροσκοπική τσάντα αποτελεί περισσότερο σύμβολο της πολυτέλειας, του υψηλού κοινωνικού status και, κατά κάποιον τρόπο, της «εξουσίας» που ασκεί το άτομο που την κρατάει. Είναι πολύ απλό: Όσο λιγότερα αντικείμενα κρατάει πάνω της μία διασημότητα, τόσο περισσότερα κουβαλάει ο βοηθός ή κάποιος άλλος που την ακολουθεί, έξω από το πλαίσιο της φωτογραφίας. Ακόμα και αν η τσάντα δεν περιέχει τίποτα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού κάποιος άλλος θα μεταφέρει τα απαραίτητα για λογαριασμό της.

Όσο για εμάς;

Για όσες δεν έχουμε προσωπικό βοηθό, η επιλογή μιας micro purse για τη βραδινή μας έξοδο είναι το ίδιο τολμηρή και risky με την επιλογή ενός mini φορέματος. Αν για λίγο στρέψουμε την προσοχή μας αλλού, μπορεί να οδηγηθούμε σε μία μικρή καταστροφή.

Το καλό είναι ότι οι μικροσκοπικές τσάντες διατίθενται στην αγορά σε κάθε σχήμα, χρώμα και παραλλαγή. Τα σχέδια με λουράκι μπορούν πραγματικά να απελευθερώσουν τα χέρια μας και να μας προσφέρουν την αίσθηση ασφάλειας που χρειαζόμαστε, αφού το τσαντάκι μας δεν θα είναι το ίδιο εύκολο να κλαπεί ή να ξεχαστεί κάπου, ενώ ταυτόχρονα το glam παραμένει. Διότι, σε κάθε περίπτωση, η micro τσάντα πάντα θα αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού, είτε θετικού είτε αρνητικού.