Για όσες ζήσαμε τα ’90s, θυμόμαστε πως ήταν μεγάλη τάση το να φοράμε τα εσώρουχα τύπου boxer ως outerwear και κάπως έτσι, τα ανδρικά αυτά εσώρουχα πέρασαν στη σφαίρα του unisex.

Mάλιστα τότε, ξεπεράσαμε το κλασικό ριγέ σχέδιο και φορέσαμε μποξεράκια με διάφορα μοτίβα, ακόμη και με καρτούν, τα οποία συνδυάζαμε με αρβυλάκια ή με all star για να κυκλοφορήσουμε εκτός σπιτιού. Όπως φαίνεται, η τάση των boxershorts επανήλθε και πρόκειται να τα βλέπουμε παντού φέτος το καλοκαίρι.

Τα boxer shorts πήραν το όνομά τους από τα σορτς που φορούσαν οι πυγμάχοι. Εισήχθησαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920 από την εταιρεία Everlast, η οποία αντικατέστησε τη δερμάτινη ζώνη των παραδοσιακών πυγμαχικών σορτς με ελαστική ζώνη. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, τα boxer shorts εξελίχθηκαν και έγιναν δημοφιλή ως καθημερινά εσώρουχα, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στα στενότερα briefs. Σιγά σιγά όμως, έπαψαν να είναι αποκλειστικά και μόνο ανδρικά εσώρουχα για να φορεθούν και από γυναίκες που αναζητούσαν ένα άνετο στιλ για την πόλη.

Τα boxer shorts έχουν πιο χαλαρή εφαρμογή και παρέχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όπως βαμβάκι, μικροΐνες, μετάξι και λινό. Το βαμβάκι είναι το πιο δημοφιλές λόγω της άνεσης και της αναπνοής που προσφέρει. Διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων, από κλασικά μονόχρωμα έως έντονα prints και σχέδια, επιτρέποντας σε όσους τα φοράνε να εκφράσουν το προσωπικό τους στιλ.

Tα boxer shorts έχουν καταφέρει να εισέλθουν και στη μόδα, με πολλούς σχεδιαστές να δημιουργούν πολυτελείς εκδοχές τους. Επίσης, έχουν γίνει δημοφιλή και ως εξωτερικά ρούχα σε χαλαρές περιστάσεις, λόγω της άνεσης και της αισθητικής τους. Οι γυναίκες έχουν υιοθετήσει τα boxer shorts με διάφορους τρόπους, προσθέτοντας τη δική τους μοναδική αισθητική στο (πρώην) ανδρικό αυτό ένδυμα.

Εντός σπιτιού…

Τα boxer shorts είναι ιδανικά ως πιτζάμες λόγω της άνεσης και της ελευθερίας κινήσεων που προσφέρουν. Πολλές γυναίκες τα επιλέγουν για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, συχνά συνδυασμένα με ένα χαλαρό t-shirt ή ένα tank top. Για μια χαλαρή ημέρα στο σπίτι, τα boxer shorts συνδυάζονται με άνετα φούτερ, δημιουργώντας ένα cozy look.

Αλλά και εκτός…

Σε συνδυασμό με μοντέρνα tops, όπως crop tops ή oversized t-shirts, τα boxer shorts φοριούνται ως μέρος ενός streetwear look. Αυτό το στιλ είναι δημοφιλές στις νεότερες ηλικίες και εξασφαλίζει μία casual και άνετη εμφάνιση. Μπορούν όμως να φορεθούν και κατά τη διάρκεια της άσκησης ή άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων. Λόγω της άνετης εφαρμογής και της καλής κυκλοφορίας του αέρα, τα boxer shorts είναι ιδανικά για γυμναστική, γιόγκα, ή τρέξιμο. Όπως και οι άνδρες, έτσι και οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα boxer shorts ως εσώρουχα. Τα φορούν κάτω από φούστες ή φορέματα για επιπλέον άνεση και προστασία, καθώς προσφέρουν κάλυψη χωρίς να είναι περιοριστικά.

Σε παραλίες ή πισίνες, τα boxer shorts μπορούν να φορεθούν ως σορτς πάνω από το μαγιό. Είναι μια άνετη και πρακτική επιλογή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.


Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί σχεδιαστές μόδας έχουν δημιουργήσει γυναικείες εκδοχές των boxer shorts, χρησιμοποιώντας πιο λεπτά υφάσματα, προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία ή προσαρμόζοντας το κόψιμο για να ταιριάζει καλύτερα στη γυναικεία σιλουέτα. Αυτά τα στιλάτα boxer shorts μπορούν να φορεθούν σε πιο κομψές περιστάσεις, συνδυασμένα με σακάκια ή πουκάμισα.


Τα boxer shorts είναι ένα ευέλικτο κομμάτι ρούχου που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες και τα στιλ των γυναικών. Από τα αθλητικά και casual looks έως τις κομψές και μοντέρνες εμφανίσεις, συνεχίζουν να είναι δημοφιλή και να ενσωματώνονται σε διάφορες πτυχές της γυναικείας μόδας.