Τα μανιτάρια έχουν λίγες θερμίδες, δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη και σχεδόν καθόλου άλλα λίπη και νάτριο. Η μανιταρόπιτα είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους το μυστικό είναι ότι δεν είναι καθόλου δύσκολή να τη φτιάξουμε στο σπίτι μας.
Υλικά:
2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
250-300 γρ. μανιτάρια
5-6 φέτες ζαμπόν
1 μεγάλο κρεμμύδι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα τριμμένο τυρί
ένα ματσάκι φρέσκο άνηθο
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια, το ζαμπόν και το κρεμμύδι σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το ζαμπόν τη κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα αφήνουμε να δέσουν για περίπου 5-10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας καλά.
Ανοίγουμε ένα φύλλο ζύμης πάνω σε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι πάνω στη πίτα.
Στη συνέχεια ψήνουμε τη πίτα στους 200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.