Η κοτόσουπα είναι ένα χειμωνιάτικο πιάτο και το ιδανικό πρώτο πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Υλικά:
1 μέτριο κοτόπουλο
1 φλιτζάνι ρύζι
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι,πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από την φωτιά και το ξεκοκαλίζουμε.
Στραγγίζουμε το ζουμί, βάζουμε το βούτυρο, το ρύζι και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Το βράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε 1 αυγό και το ζουμί ενός λεμονιού σε ένα πιάτο.
Παίρνουμε μία κουταλιά ζουμί από την κατσαρόλα και το βάζουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο, για να μην κόψει.
Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Η κοτόσουπα είναι έτοιμη.
Στη σούπα μπορείτε -αν θέλετε- να προσθέσετε πατάτες και καρότο.