Τα κάστανα είναι το απόλυτο φρούτο του χειμώνα. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε γευστικότατα μαρόν γκλασέ.
Υλικά:
1 κιλό κάστανα
1 κιλό ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα βράζουμε σε νερό, για να μπορέσουμε να βγάλουμε και την εσωτερική φλούδα.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν και να γίνουν σιρόπι.
3. Αφήνουμε το σιρόπι λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα και τα αφήνουμε για μια νύχτα.
4. Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε 5 ώρες .
5. Μετά τα βράζουμε πάλι άλλα 3 λεπτά και πάλι τα αφήνουμε 5 ώρες.
6. Βγάζουμε τα κάστανα από το σιρόπι και ρίχνουμε το λεμόνι.
7.Βάζουμε το σιρόπι να δέσει μόνο του μαζί με το λεμόνι και ρίχνουμε τα κάστανα πάλι μέσα.
8. Αφήνουμε να κρυώσουν για άλλες 5 ώρες και τα βγάζουμε τα προσεκτικά για να μη σπάσουν.
9. Όταν στεγνώσουν τα τυλίγουμε ένα ένα σε αλουμινόχαρτο.