Η γνωστή γαλλική τάρτα κις λορέν είναι μία πολύ γευστική λύση της στιγμής. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. κασέρι τριμμένο
250 γρ. γκούντα ή έμμενταλ τριμμένο
5-6 φέτες ζαμπόν
400 γρ. μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος 500 ml
3 αυγά
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα δύο είδη τυριών.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας.
Από πάνω από την σφολιάτα, απλώνουμε τα μισά τυριά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια.
Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα τυριά.
Χτυπάμε καλά τα 3 αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί.
Αφήνουμε 15λεπτά τη τάρτα να απορροφηθεί το μείγμα των αυγών.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε πάνω-κάτω, για 45 περίπου λεπτά.