Αν και οι κοιλιακοί είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο και ο χρόνος, ακόμη και οι πιο έμπειροι λάτρεις της γυμναστικής μπορεί να κάνουν κάποια κοινά λάθη κατά την άσκησή τους, καθιστώντας αυτή την κίνηση πολύ λιγότερο αποτελεσματική και ενδεχομένως επώδυνη. Ποια είναι αυτά;

Συνήθη λάθη που καθιστούν τους κοιλιακούς επικίνδυνους και αναποτελεσματικούς

Κοιλιακοί

Δεν είναι ασυνήθιστο, λοιπόν, για τους ανθρώπους να εξακολουθούν να κάνουν λάθη όταν εκτελούν κοιλιακούς. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι είναι η υπερέκταση και η υπερβολική κάμψη του αυχένα, σύμφωνα με το LiveStrong. Το να γέρνετε το πηγούνι σας πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά μπορεί να κάνει τους κοιλιακούς δυνητικά επικίνδυνους και αναποτελεσματικούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των αρθρώσεων ή των μυών του αυχένα και να χρησιμοποιήσει την ορμή για να σηκώσει τους ώμους σας από το έδαφος αντί για τους κοιλιακούς σας. Το να γέρνετε λίγο το πηγούνι σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτού του φαινομένου.

Κοιλιακοί

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να σηκώνετε το κάτω μέρος της πλάτης και τη λεκάνη σας ελαφρώς από το έδαφος, καθώς οι μύες σας αρχίζουν να κουράζονται. Ενώ μερικά σετ συνήθως δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιο πόνο στο ισχίο και στο κάτω μέρος της πλάτης, αν αυτό το λάθος γίνει συνήθεια. Το να το κάνετε αυτό επανειλημμένα μπορεί να προκαλέσει μυϊκή κόπωση και να οδηγήσει σε πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιώνεστε ότι η πλάτη σας είναι εντελώς επίπεδη στο πάτωμα όταν κάνετε κοιλιακούς.

Δεν είναι, επίσης, ασυνήθιστο να κατεβάζετε τον κορμό σας πολύ γρήγορα. Οι κάμψεις απαιτούν τον έλεγχο του κορμού σας, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να σηκώσετε και να χαμηλώσετε το κεφάλι, την πλάτη και τους ώμους σας. Ωστόσο, το πολύ γρήγορο χαμήλωμα μπορεί να απελευθερώσει αυτή την ένταση πριν φτάσετε στο πάτωμα, καθιστώντας τους κοιλιακούς σας πολύ λιγότερο αποτελεσματικούς. Συνολικά, θα πρέπει να χρειάζεστε τουλάχιστον δύο με τρία δευτερόλεπτα για να κατεβάσετε τον κορμό σας και πάλι στο στρωματάκι σας.