Δεν είναι τυχαία το αγαπημένο φαγητό του Garfield και πάντα πέφτει με τα μούτρα. Τα λαζάνια με τυρί και κιμά είναι από τις πιο νόστιμες επιλογές για ζυμαρικά στο φούρνο.
Υλικά:
500γρ λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτί ντοματάκια
1 κ.σ ζάχαρη
1 πακέτο τυρί κρέμα
2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας(από αυτά που λιώνουν)
2 κ.γ βασιλικό ξερό
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά
Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
Βράζετε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι
Σε ένα πυρέξ περίπου 30χ40εκ. ρίχνετε μια στρώση κιμά
Στρώνετε μια σειρά λαζάνια, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε λίγη σάλτσα κιμά
Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο
Απλώνετε το τυρί κρέμα στην επιφάνεια
Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη
(Φωτογραφία: argiro.gr)