Ο πουρές καρότου είναι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό και οπτικά και γευστικά. Συνδυάζεται πολύ καλά με κοτόπουλο ή πάπια. Το μυστικό για πιο έντονη γεύση είναι το τζίντζερ.
ΥΛΙΚΑ:
6 καρότα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιού
λίγο φρέσκο ginger τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε και βράστε τα καρότα.
Όταν βράσουν, σουρώστε τα και περάστε τα από το μπλέντερ.
Αν χρειάζεται προσθέστε και λίγο από το νερό που βράσανε μην κάνετε το πουρέ πολύ νερουλό.
Βάλτε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία δέστε τα όλα μαζί.