Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσετε να αφαιρέσετε τους πιο δύσκολους λεκέδες που σας ταλαιπωρούν και καταστρέφουν τα ρούχα σας.

Λεκές από τσίχλα:
Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκολλήστε τα κομματάκια της, που θα σπάσουν σαν γυαλί.

Λεκές από αίμα:
Αν το ύφασμα είναι λευκό, βουτήξτε το σε κρύο νερό και τρίψτε το λεκέ με αραιωμένο ( με νερό ) οξυζενέ. Αφήστε το ύφασμα μέχρι να μουλιάσει σε νερό με χλωρίνη και μετά πλύνετε κανονικά.

Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό ή ευαίσθητο, καλύψτε το λεκέ με ένα μείγμα που θα φτιάξετε από αλεύρι και νερό ( σε υφή πάστας ). Αφήστε την πάστα να στεγνώσει, βουρτσίστε το σημείο και πλύνετε κανονικά το ύφασμα.

Για τα μάλλινα, τρίψτε το λεκέ με ασπιρίνη διαλυμένη σε λίγο νερό και μετά πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του ρούχου.

Λεκές από κρασί:
Αντιμετωπίστε το λεκέ όσο πιο γρήγορα μπορείτε, μη χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τον σκεπάσετε με αλάτι ( που θα ρουφήξει το υγρό ) και μετά, αφού το αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί, να αφήσετε το ύφασμα να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό. Μετά, πλύνετε το με τον κλασικό τρόπο.

Λεκές από κραγιόν:
Τρίψτε το λεκέ με άσπρο οινόπνευμα και βρέξτε τον με υγρό απορρυπαντικό. Πλύνετε το ρούχο κανονικά, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγες σταγόνες αμμωνίας στο νερό. Ξεπλύνετε πολύ καλά.