Τα Φαλάφελ (κεφτέδες με φασόλια) είναι Μεσανατολίτικο φαγητό από όσπρια όπως ρεβίθια ή φασόλια. Η συνταγή είναι εύκολη και τα φαλάφελ πεντανόστιμα.

Υλικά:

250 γρ. (1/2 πακέτο) ρεβίθια
1 ματσάκι μαϊντανό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (με το πράσινό τους)
2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κόλιαντρο σκόνη
1 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί (τα ρεβίθια ωμά).

Προσθέτουμε λίγο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο και λίγη φρυγανιά μέχρις ώτου δέσει το μείγμα, και μπορεί να πλάθεται.

Δεν θα πλαστεί πολύ καλά – χρησιμοποιείστε χέρι και κουταλάκι για το πλάσιμο.

Τηγανίζουμε σε ζεστό (όχι πολύ καυτό) λάδι μέχρι να ροδίσουν και στραγγίζουμε σε χαρτί.

Μπορούν και να καταψυχθούν (το μείγμα ή τα φαλάφελ ήδη τηγανισμένα) – δε χάνουν καθόλου ούτε σε γεύση ούτε σε υφή.

Τα φαλάφελ συνοδεύονται από σος ταχίνης η οποία φτιάχνεται ως εξής:

Αναμειγνύουμε ταχίνι, και αυτό, το ανακατεύουμε με διπλάσια ποσότητα νερού. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και λίγο λιωμένο σκόρδο.