Υπερηχογραφικό και βιοχημικό έλεγχο θα μπορούν να κάνουν οι έγκυες και να παίρνουν την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών με χρήση ιατρικού πρωτοκόλλου από το FETAL MEDICINΕ FOUNDATION του Λονδίνου, στο τμήμα ιατρικής εμβρύου «ΓΑΙΑ», ύστερα από τη συνεργασία του «Ερρίκος Ντυνάν» και του «Ιατρικού Κέντρου».

Αυτή η άμεση πραγματοποίηση εξετάσεων και η έκδοση αποτελεσμάτων, ονομάζεται «Οne stop shop», και εγκαινιάστηκε σήμερα. Ο επικεφαλής δρ. Κύπρος Νικολαΐδης τόνισε ότι «είναι τιμή μου που μέσα από αυτή τη συνεργασία, μου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρω και στην ελληνική κοινωνία γνώση και εμπειρία, που τόσα χρόνια μοιραζόμαστε με δεκάδες χώρες και εκατοντάδες κέντρα σε όλο τον κόσμο».

Όπως γνωστοποιήθηκε, στα εγκαίνια του τμήματος ιατρικής του εμβρύου στη «ΓΑΙΑ», η συνεργασία του καθηγητή θα είναι χωρίς αμοιβή, ενώ όπως δεσμεύτηκε και ο ίδιος, το ίδρυμα στο Λονδίνο θα αναλάβει την εκπαίδευση των γιατρών του κέντρου. Όσον αφορά δύσκολα περιστατικά, ο ίδιος θα συμβάλλει με την εμπειρία του μέσω τηλεϊατρικής και τηλεδιασκέψεων που θα «ενώνουν την Αθήνα με το Λονδίνο».

Το κέντρο έχει ήδη εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα ειδικά μηχανήματα, ενώ θα συμμετέχει σε κοινά ερευνητικά προγράμματα που θα περιλαμβάνουν υποτροφίες νέων γιατρών στο FMF του Λονδίνου.