Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο, ίσως και λίγο περισσότερο, αν μια γυναίκα αναζητά έξυπνα hack ομορφιάς, θα βρει σίγουρα τη λύση που αναζητά στο TikTok. Ένα από αυτά, λοιπόν, και το γεγονός ότι αποτελεί τάση πια στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο οι χρήστες του να βάζουν οδοντόκρεμα στα νύχια τους.

Η εφαρμογή της οδοντόκρεμας στα νύχια έχει γίνει μόδα και προτείνεται ώστε να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να γίνουν πιο δυνατά. Μάλιστα, τόσο οι TikTokers όσο και οι YouTubers επιμένουν ότι αυτό το hack λειτουργεί και μια γρήγορη αναζήτηση θα σας κάνει να πέσετε πάνω σε βίντεο με τίτλους όπως «Πώς να μεγαλώσετε δυνατά και όμορφα νύχια σε μόλις 3 λεπτά με την οδοντόκρεμά σας».

Τα συγκεκριμένα βίντεο, λοιπόν, προτείνουν να βάλετε οδοντόκρεμα σε κάθε ένα από τα νύχια σας, να κάνετε μασάζ απαλά με μια μαλακή, στεγνή οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια να αφήσετε την οδοντόκρεμα να καθίσει για λίγα λεπτά ώστε να κάνει τη δουλειά της. Στη συνέχεια, πρέπει να ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα και να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη στα νύχια.

https://www.youtube.com/watch?v=G_0YZ-bKnPQ&ab_channel=SecretNaturalHealth

Οι influencers στο TikTok υποστηρίζουν ότι μετά από το συγκεκριμένο hack θα παρατηρήσετε τα νύχια σας να είναι πιο λαμπερά, πιο καθαρά και πιο υγιή, και ότι αν το κάνετε αυτό για λίγες μέρες συνεχόμενα, θα παρατηρήσετε ισχυρότερα νύχια που μεγαλώνουν γρηγορότερα και περισσότερο. Λειτουργεί όμως κάτι τέτοιο;

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί για το συγκεκριμένο κόλπο

Η Marisa Garshick, MD, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο Byrdie ότι ενώ δεν συνιστά να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα στα νύχια σας για να τα βοηθήσετε να μεγαλώσουν (επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι οποιοδήποτε συστατικό στην οδοντόκρεμα θα μπορούσε να έχει αυτό το αποτέλεσμα), πιστεύει ότι αυτή η ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει τα νύχια να φαίνονται πιο λαμπερά και καθαρά και ως εκ τούτου να δείχνουν και πιο υγιή.

Οδοντόκρεμα

«Η λεύκανση με την οδοντόκρεμα μπορεί να βοηθήσει τα νύχια να γίνουν πιο λευκά και να εξαλείψει τους λεκέδες στην επιφάνειά τους» δηλώνει η Garshick, εξηγώντας ότι και οι φόρμουλες με μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα ικανές για αυτό. «Η μαγειρική σόδα έχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες και έτσι όταν χρησιμοποιείτε μια οδοντόκρεμα που περιέχει μαγειρική σόδα στα νύχια, μπορεί να βοηθήσει να τα λευκάνετε με τον τρόπο που μπορεί να λευκάνετε τα δόντια σας». Για το λόγο αυτό, η οδοντόκρεμα είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες από το βερνίκι νυχιών.

Πώς θα αποκτήσετε μακριά και δυνατά νύχια

Τι γίνεται όμως αν θέλετε πραγματικά πιο μακριά και πιο δυνατά νύχια; Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσαρμόσετε την διατροφή σας αναλόγως. Τα νύχια σας επωφελούνται από τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες όπως η βιοτίνη και ο σίδηρος. «Πολλές βιταμίνες και μέταλλα είναι σημαντικά για την υγεία των νυχιών. Για να βελτιώσετε την υγεία των νυχιών σας εκ των έσω, η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι ζωτικής σημασίας», λέει ο Blair Murphy-Rose, MD, πιστοποιημένος από τη Νέα Υόρκη καλλυντικός και ιατρικός δερματολόγος στο byrdie.com.