Οι δουλειές του σπιτιού δεν χρειάζεται να είναι μια ακόμη «θηλιά» στον λαιμό σου. Ιδού πώς μπορείς να το καταφέρεις λίγο πιο εύκολα.
1. Θέσε μικρούς στόχους
Να θυμάσαι ότι δεν τρέχεις μαραθώνιο κάθε μέρα. Μη φορτώνεις τον εαυτό σου με περισσότερα πράγματα από όσα μπορείς να αντέξεις. Αν δεν έχεις βοήθεια, όχι… δεν μπορείς να καθαρίσεις όλο το σπίτι μέσα σε μια μέρα. Χώρισε το σπίτι σε τομείς και κάνε λίγο λίγο κάθε μέρα. Από το να χάσεις 4 ή 5 ώρες μέσα το σαββατοκύριακό σου, φρόντισε να βρεις από ένα 15λεπτο κάθε μέρα για να λύσεις το πρόβλημά σου. Αν μάλιστα πείσεις και τον καλό σου, ή τον συγκάτοικό σου, ή την αδελφή σου ή όποιον ζει μαζί σου, τέλος πάντων, να αναλάβει το δικό του 15λεπτο, δεν φαντάζεσαι πόσο πιο χαλαρή θα νιώσεις.
2. Έχε το μυαλό σου στο αποτέλεσμα
Ένα μυστικό που πιάνει πάντα είναι να εστιάσεις στο… μετά. Στη στιγμή, δηλαδή που θα απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου. Μην κολλάς στην κούραση της δουλειάς αυτής καθαυτής, αλλά σκέψου τη χαρά που θα παίρνεις καθημερινά από ένα καθαρό και φρέσκο σπίτι.
3. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου
Όλες μας παραπονιόμαστε ότι έτσι όπως τρέχουμε όλη μέρα δεν έχουμε χρόνο πια ούτε την αγαπημένη μας μουσική να ακούσουμε. Ιδού, λοιπόν, η τέλεια ευκαιρία για να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου, όπου τερπνόν, οι δουλειές του σπιτιού και ωφέλιμο η αγαπημένη σου μουσική, που έχεις ξεχάσει. Βάλε το CD να παίζει, ή διάλεξε να κάνεις το 15λεπτό σου “την ώρα της αγαπημένης σου ραδιοφωνικής εκπομπής που δεν ακούς ποτέ πια”. Δυνάμωσε την ένταση και ξεκίνα.
4. Τέρμα το… κουτουρού
Βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτό το συστηματάκι που προτείνουμε είναι το πρόγραμμα. Αλλιώς… κάηκες. Βάλε κάτω το εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου και προγραμμάτισε το πότε και το τι ανάλογα με τη μέρα σου. Φτιάξε και ένα πινακάκι και ανάρτησέ το για να το βλέπεις εσύ και όσοι άλλοι εμπλέκονται μέσα στο σπίτι και καλή επιτυχία. Ακόμη και οι μέρες και ώρες που «βγαίνουν» έξω τα σκουπίδια πρέπει να είναι συγκεκριμένες για καλύτερα αποτελέσματα…
5. Φρόντισε να μην «καείς»
Ό,τι και να κάνεις, μην ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος. Μην αναλαμβάνεις, λοιπόν, περισσότερα από όσα μπορείς να αντέξεις. Γιατί αλλιώς θα τρελαθείς. Βασικό στοιχείο προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο ρεαλισμός. Βάλε καλά στο μυαλό σου ότι το σπίτι σου δεν μπορεί να είναι στην εντέλεια, όπως είναι αυτά που βλέπεις στα περιοδικά. Ζύγισε αυτό που σε ενδιαφέρει εσένα περισσότερο και ρίξε εκεί το βάρος. Όλα στην εντέλεια δεν γίνονται. Εκτός και αν υπάρχει κάποια κυρία που μπορεί να σε βοηθά στο σπίτι. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, μη ξεχνάς τον βασικό κανόνα: «Σπίτι συμμαζεμένο δείχνει καθαρό ακόμη και αν δεν είναι».
Πηγή: Womenonly.gr