Μερικές φορές, το να βρει κανείς το σύντροφο των ονείρων του απαιτείται μια πιο ρεαλιστική οπτική των προοπτικών του. Ο Ty Tashiro, ψυχολόγος και ειδικός στις σχέσεις το τελευταίο βιβλίο του οποίου «The Science of Happily Ever after» διερευνά τι σημαίνει «πρόοδος στην επιστήμη των σχέσεων», είναι κατατοπιστικός αναφορικά με το σύντροφο που διαλέγουμε:
Σχεδόν 9 στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι έχουν βρει την αδελφή ψυχή τους, λέει ο Tashiro, αλλά μόνο 3 στους 10 καταλήγουν τελικά με σχέσεις οι οποίες δεν θα καταλήξουν σε διαζύγιο, χωρισμό ή σε μια σχέση δυστυχίας. Είναι σαφές ότι κάτι πάει στραβά – και αυτό αρχίζει με τις προσδοκίες μας.
Αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματική ζωή η …πισίνα με τους πιθανούς συντρόφους μοιάζει αρκετά διαφορετική από στις ρομαντικές ταινίες.
Αυτό δηλαδή που σημειώνει είναι ότι πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τα όσα θέτουμε ως προτεραιότητες: άρτια φυσική κατάσταση, μεγάλο πορτοφόλι, συγκεκριμένη πολιτική πεποίθηση ή θρησκεία. Στην αρχή των σχέσεων, θα πρέπει να παίρνουμε έξυπνες μακροπρόθεσμες αποφάσεις, όσο βέβαια αυτό είναι πιθανό καθώς βρισκόμαστε στη δίνη του πάθους, του πόθου και του ρομαντισμού.