Φτιάξτε μόνη σας ένα υπέροχο φυσικό αντιηλιακό κατάλληλο για όλους, ακόμα και για τα παιδιά, ιδιαίτερα για άτομα με ευαίσθητα και αλλεργικά δέρματα, καθώς δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Θα χρειαστείτε:

– 2 κουταλάκια άρωμα καρύδας γλυκιάς
– 1/2 κουταλάκι οξείδιο του ψευδαργύρου
– 14 γραμμάρια βουτυροκακάο
– 206 γραμμάρια λάδι καρύδας
– 116 γραμμάρια σουσαμέλαιο
– Άνθη λεβάντας
– Άνθη ζαμπούκου
– Μισό καρότο τριμμένο

Τρόπος παρασκευής:

Φτιάξτε ένα λάδι λεβάντας-ζαμπούκου-καρότου με το σουσαμέλαιο, ρίχνοντας μέσα στο σουσαμέλαιο τα άνθη λεβάντας και ζαμπούκου. Αφήστε το μείγμα να σταθεί στον ήλιο για 7 μέρες, ανακινώντας καλά και μετά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία προσθέστε στο ίδιο μείγμα το καρότο και αφήστε το 4 ώρες περίπου μέχρι να δείτε το λάδι να πάρει ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα. Τέλος, σουρώστε το πολύ καλά με ένα τουλπάνι και στραγγίξτε το μέχρι να φύγει και η τελευταία σταγόνα.

Αφού λοιπόν ετοιμάσετε το λάδι σας, πάρτε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίξτε μέσα μια μικρή ποσότητα από το λάδι καρύδας, ζεστάνετε το και διαλύστε μέσα του το οξείδιο του τιτανίου, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Στη συνέχεια, προσθέστε στο ίδιο κατσαρολάκι το υπόλοιπο λάδι καρύδας και το βουτυροκάκαο, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Τέλος, βάλτε σε ένα μπουκαλάκι που έχει σταγονόμετρο όλα τα λάδια και ανακινήστε για να ανακατευτούν. Το αντιηλιακό σας είναι έτοιμο και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ανακινείτε κάθε φορά πριν την χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι βιταμίνες που περιέχουν τα λάδια αυτά έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε και γλυκερίνη, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα ιδανικό για το μαύρισμα και πολύ καλό φίλτρο υπεριωδών ακτίνων σε συνδυασμό με το σουσαμέλαιο και το καροτέλαιο. Από την άλλη μεριά, το σουσαμέλαιο περιέχει πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες Ε, Β1, Β12, ιχνοστοιχεία, μαγνήσιο, λεκιθίνη αμινοξέα, ασβέστιο και πολυακόρεστα, στοιχεία που το κάνουν να δρα ενάντια στο κοκκίνισμα της επιδερμίδας και να δημιουργεί ένα πολύ καλό φίλτρο υπεριωδών ακτίνων με 7 βαθμούς προστασίας. Επίσης το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κυρίως σε προβιταμίνη Α που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (που βοηθάει στην παραγωγή κυττάρων), προστατεύει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος αναζωογονώντας τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος, προσφέροντας μια πιο σημαντική του δράση είναι το βαθύ μαύρισμα. Τέλος, το οξείδιο του ψευδαργύρου παρέχει αντηλιακή προστασία γιατί αντανακλά τον ήλιο.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr