Τα οφέλη της κατανάλωσης των φρούτων που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των μούρων είναι αναμφισβήτητα ποικίλα.
Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η θετική επίδραση της κατανάλωσης φράουλας και μύρτιλλων στην καθυστέρηση της προοδευτικής απώλειας μνήμης και της έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, που παρατηρείται κατά την είσοδο των ατόμων στην τρίτη ηλικία.
Δεδομένα από την προοπτική μελέτη Nurses’ Health Study η οποία διεξήχθη σε δείγμα 16.000 γυναικών υποστήριξαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν περίπου 2 ή περισσότερες μερίδες μύρτιλλων και φραουλών κάθε εβδομάδα είχαν μικρότερο ρυθμό έκπτωσης της μνήμης κατά την είσοδό τους στην 3η ηλικία, με τη μείωση αυτού να προσδιορίζεται περίπου στα 2,5 χρόνια.
Τα αποτελέσματα αποδόθηκαν στο πλούσιο περιεχόμενο των μούρων σε ανθοκυανιδίνες και φλαβονοειδή.
Για άλλη μια φορά η διατροφή αποδεικνύεται η βάση της υγείας του ανθρωπίνου σώματος.
Πηγή: neadiatrofis.gr