Η Athens Xclusive Designers Week, η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, πραγματοποιεί μέχρι και αύριο την 8η διοργάνωση της,  στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής παρουσιάζοντας τις προτάσεις Ελλήνων και Διεθνών σχεδιαστών για την άνοιξη-καλοκαίρι 2011 και παράλληλες εκδηλώσεις με κεντρικό άξονα την μόδα.
Χθες, παρουσίασε ο Dimitris Kouras τη συλλογή του στο αθηναϊκό κοινό και μίλησε στο newsbeast για τις δημιουργίες του ενώ έδωσε και πολλά στιλιστικά tips.

-Μιλήστε μας για τη νέα σας συλλογή αλλά κι την πηγή έμπνευσής σας.

«Ένα ταξίδι στο Ντουμπάι ήταν η αφορμή γι’ αυτή τη συλλογή. Τα υλικά, τα υφάσματα και τα εμπριμέ είναι εμπνευσμένα από την παλιά πόλη, με αποχρώσεις μπεζ και καφέ αλλά και tye dye βαφές στα υφάσματα, μέχρι το σύγχρονο Ντουμπάι με πολύτιμα και ανάλαφρα υφάσματα που αποπνέουν μια αίσθηση χλιδής. Αλλά η τελευταία πινελιά στη συλλογή, είναι τα φλούο χρώματα που δίνουν μια δροσερή αίσθηση καλοκαιριού, ακόμη και στην καυτή έρημο που συναντάς σε ένα σαφάρι στο Ντουμπάι».

Ποια Ελληνίδα θεωρείτε ως πιο καλοντυμένη και ποια ως πολύ κακοντυμένη;

«Πολλές Ελληνίδες θεωρώ καλοντυμένες… αλλά μία που ξεχωρίζω τώρα τελευταία είναι η Λυδία Παπαϊωάννου παρουσιάστρια του MAD που είναι και στην κριτική επιτροπή του “just the 2 of us”. Όσο για την πιο κακοντυμένη, πιστέψτε με δεν είναι μία αλλά πολλές… πάρα πολλές!

-Στιλιστικά tips: Τι δεν πρέπει να λείπει από τη γυναικεία ντουλάπα;

«Τα ιδιαίτερα αξεσουάρ που μπορούν να μεταμορφώσουν τη εμφάνιση κάθε γυναίκας, γρήγορα, εύκολα και και οικονομικά».

Πιστεύετε ότι το επάγγελμα του σχεδιαστή έχει μέλλον στη χώρα μας;

«Ένας σχεδιαστής μόδας είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσει στη χώρα μας. Πέρα από ταλέντο και έμπνευση, χρειάζεται πολύ υπομονή και επιμονή, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κάποιες μοναδικές ευκαιρίες όπως είναι η AXDW, που σου προσφέρουν την απαιτούμενη ώθηση».

Τι πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες, ανάλογα με τα κιλά και το βάρος τους;

«Το μυστικό για όλες τις γυναίκες είναι να κρύβουν τα ελαττώματα του σώματος τους (όπως ανύπαρκτη μέση) ενώ οι πιο κοντές γυναίκες… φορέστε ζώνες φαρδιές κάτω από το στήθος. Δίνουν την αίσθηση της μέσης και δείχνουν και το πόδι μακρύτερο».

-Όταν στο εμπόριο βγαίνουν συλλογές επωνύμων όπως αυτή του Σάκη Ρουβά, επηρεάζονται οι πωλήσεις των άλλων σχεδιαστών πιστεύετε, αφού πρόσωπα όπως ο Sakis είναι πολύ προβεβλημένα;

«Ο κάθε σχεδιαστής έχει τον δικό του χαρακτήρα κ ύφος άρα κ πελατολόγιο. Οπότε καλό είναι να υπάρχει ποικιλία στο χώρο για να υπάρχει και υγιής ανταγωνισμός για να προσπαθούμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτό και
να προσελκύσουμε τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά που ψάχνει τι στυλ και ποιος σχεδιαστής του ταιριάζει».