Πόσο λάθος να κάνει κανείς στο ντους του; Οι κινήσεις είναι άλλωστε απλές και προκαθορισμένες και τα προϊόντα δεδομένα.
Κι όμως, ακόμα και το μπάνιο έχει τους κανόνες του, καθώς ο στόχος είναι ο απόλυτος καθαρισμός της επιδερμίδας και όχι η ταλαιπωρία της.
Αν ερεθίζουμε το δέρμα μας, τότε και το αφυδατώνουμε και τα μικρόβια δεν απομακρύνουμε.
Το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος είναι το ζεστό νερό. Το οποίο ερεθίζει το δέρμα και το σκληραίνει. Χλιαρό νερό χρειάζεται και φειδώ στον χρόνο, να μη μουλιάζει το δέρμα δηλαδή.
Και μιλώντας για δέρμα, ένα κοινό λάθος είναι το έντονο τρίψιμο του σώματος με το σφουγγάρι. Απαλές κινήσεις ψάχνουμε, ώστε να μην προκαλούμε ξηρότητα και ερεθισμούς στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας.
Ένα ακόμα γνωστό λάθος είναι ο υπερβολικός αφρός. Δεν ψάχνουμε αφρόλουτρα που κάνουν πολλή σαπουνάδα, καθώς περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις χημικών καθόλου φιλικών στο δέρμα, απομακρύνοντας έτσι τα φυσικά έλαιά του. Και ξεπλένουμε πολύ καλά τη σαπουνάδα, πάντα με χλιαρό νερό, προσέχοντας να έχει φύγει από κάθε σημείο του σώματος.
Τέλος, υπάρχουν και αυτές που σκουπίζονται πολύ δυνατά με την πετσέτα, μια κακή συνήθεια που ερεθίζει το δέρμα. Αποφύγετε τις απότομες κινήσεις και επιλέξτε αντιθέτως το ταμπονάρισμα με απαλές κινήσεις.
Και βέβαια ολοκληρώνουμε το μπάνιο μας με την ενυδατική σώματος που χρησιμοποιούμε. Δεν περιμένουμε να στεγνώσουμε καλά μέχρι να την εφαρμόσουμε. Το κάνουμε μόλις βγούμε από την μπανιέρα, ώστε να ενυδατωθεί στο μέγιστο η επιδερμίδα…