Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Όσο κι αν δεν σας γεμίζουν το μάτι, νοστιμίζουν πολύ το φαγητό και κάνουν καλό, όταν τρώγονται ωμά (αρκεί να μην έχετε ραντεβού μετά)! Είναι όμως λίγο ενοχλητικά γιατί σας κάνουν να κλαίτε με μαύρο δάκρυ…
Την επόμενη φορά, που θα θέλετε να μαγειρέψετε, χωρίς να σας τρέχει το δάκρυ κορόμηλο, μόλις ξεφλουδίσετε το πρώτο στρώμα, κάντε τα ακόλουθα:
– ραντίστε το κρεμμύδι με ξύδι, ή
– ανάψτε ένα σπίρτο αφού το κόψετε στη μέση, ή
– αλατίστε το πολύ καλά.