Το συσσωρευμένο άγχος σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία της καθημερινότητας, επιδρούν στην υγεία αρνητικά, και αποτελούν από τα βασικά αίτια της εμφάνισης πονοκεφάλων και ημικρανιών. Οι ημικρανίες, στις οποίες ο πόνος είναι δυνατότερος από τον απλό πονοκέφαλο, εκδηλώνονται στο 20% του πληθυσμού κυρίως σε γυναίκες.

Οι γιατροί συνιστούν σε όσους υποφέρουν, να προσέξουν την διατροφή τους καθώς αποδεικνύεται πολύ καλύτερο φάρμακο από οποιοδήποτε άλλο παυσίπονο. Συγκεκριμένα, το αλκοόλ, τα πολύ ώριμα τυριά σαν το ροκφόρ, τα προϊόντα ψαριού, τα τουρσιά, το ξινολάχανο και οι μπανάνες αποτελούν τα ένοχα τρόφιμα τα οποία βοηθούν στην «δημιουργία» των πόνων στο κεφάλι λόγω αδυναμίας του οργανισμού να μεταβολίζεται κάποιες αμίνες.

Παράλληλα, το άγχος το οποίο προκαλείται από τα προβλήματα της καθημερινότητας, την οικονομική κρίση εν προκειμένω, αφού προκαλεί εξ ορισμού πονοκέφαλο σε εκατομμύρια ανθρώπων, καλό θα ήταν να βρείτε τρόπους να το μετριάσετε αν όχι να το εξαλείψετε. Μια βόλτα με έναν φίλο/η είτε μια αγαπημένη συνήθεια όπως η επίσκεψη στο γυμναστήριο, δύνανται να συμβάλλουν σε αυτό.