Σπίτι χωρίς μυρωδιές δεν γίνεται. Τι κάνουμε όμως με τις δυσάρεστες οσμές; Διαβάστε πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, ανάλογα με την προέλευσή τους.
Λάχανο, μπρόκολο ή ψάρι: Γενικά το μαγείρεμα αφήνει οσμές, όμως υπάρχουν μερικά φαγητά που μυρίζουν περισσότερο από άλλα.
Σε αυτή την περίπτωση, γέμισε ένα μπολ με ξύδι και τοποθέτησέ το στην πάγκο δίπλα από την ηλεκτρική κουζίνα και θα δεις διαφορά. Βέβαια, τα ανοιχτά παράθυρα βοηθούν πάντα.
Καμένο φαγητό που χύθηκε από την κατσαρόλα: Ρίξε λίγο αλάτι στο σημείο για να φύγει η μυρωδιά του καμένου και καθάρισε αργότερα, όταν σβήσει τελείως το μάτι ή ο φούρνος.
Αγνώστου ταυτότητας υπολείμματα στο ψυγείο: Βασική αρχή είναι πως ό,τι είναι πράσινο ή έχει… φυτρώσει, πετιέται. Τσέκαρε συχνά τις ημερομηνίες λήξης και κάλυψε όλα τα σκεύη με καπάκια ή έσω με μεμβράνες.
Αν ωστόσο κάτι βρωμίσει το ψυγείο η λύση είναι απλή. Κράτα μέσα στο συντήρηση ένα ποτηράκι ή μπολάκι με ξύδι και έχεις λύσει το πρόβλημά σου. Το λεμόνι κάνει επίσης δουλειά.
«Έκρηξη» φαγητού μέσα στα μικροκύματα: Ανακάτεψε 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής σε μια κούπα νερού και βάλε τη στον φούρνο μικροκυμάτων -σε ειδικό σκεύος, φυσικά.
Άναψε τον φούρνο στο δυνατό για 2-3 λεπτά και αμέσως μετά καθάρισε τα εσωτερικά τοιχώματα και τα εξαρτήματα με βρεγμένο πανί.
Πηγή: womenonly.gr