Υλικά
1 πακέτο ζύμη για φύλλο κρούστας
5 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
3 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο για το λάδωμα
1/2 κούπα γαλέτα
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
αλάτι
πιπέρι
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Ανακατεύουμε κάθε τόσο, χαμηλώνουμε και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαραθούν καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ένα-ένα. Ρίχνουμε τη γέμιση στα φύλλα και τότε προσθέτουμε και την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά μαζί με τη γαλέτα από πάνω.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι λαδώνοντας τα ένα-ένα. Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι την πίτα σε κομμάτια και τη βάζουμε στο φούρνο, στους 180 για περίπου 45 λεπτά.