Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό σπανάκι βραστό
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το βραστό σπανάκι
6 φέτες μπέικον
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
12 αυγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πρέζα πιπέρι καγιέν
85 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Εκτέλεση

Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει. Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι. Συγχρόνως ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 12 αυγά αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.

Σε μέτρια θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το περιττό λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Μετά προσθέτουμε το βραστό σπανάκι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα αυγά.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το μείγμα να εξαπλωθεί παντού. Κλείνετε την εστία και ρίχνετε την ψιλοκομμένη φέτα μαζί με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.

Βάζετε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μετά τα 10 λεπτά ρυθμίζετε το γκριλ στο δυνατό και ψήνετε για 2 λεπτά ίσα-ίσα να κάνει μια ελαφριά κρούστα. Αφήνετε λίγο να παγώσει και σερβίρετε.