Αν είστε άνδρας ξέρετε πολύ καλά πως πριν ζητήσετε από κάποια να βγείτε ραντεβού έχετε πρώτα «τσεκάρει» ενδελεχώς το σώμα καις τις καμπύλες. Αν είστε γυναίκα, τα μάτια, τα χείλη και γενικά το πρόσωπο του άνδρα-στόχου έχουν παρατηρηθεί με τόση λεπτομέρεια που μπορείτε να δώσετε μια περιγραφή αλά Γκυστάβ Φλωμπέρ.

Το διαφορετικό κριτήριο με το οποίο τα δύο φύλα επιλέγουν με ποιον θα βγουν ραντεβού είναι κάτι προφανές και γνωστό εμπειρικά. Τώρα, μία νέα αμερικανική έρευνα το επιβεβαιώνει. 

Η μελέτη, από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, συνέκρινε τις αντιδράσεις 375 ανδρών και γυναικών που κλήθηκαν να αξιολογήσουν ένα μέλος του αντίθετου φύλου και κυρίως να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα ωραίο πρόσωπο και σε ένα σώμα με ωραίες καμπύλες.

Η έρευνα επιβεβαίωσε πως οι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για το σώμα μιας γυναίκας, όταν πρόκειται για μια σύντομης διάρκειας σχέση (δηλαδή σχεδόν πάντα…) ενώ οι γυναίκες έχουν πιο «πλατιά» κριτήρια.

Η μοναδική περίπτωση που οι άνδρες μελετούν το πρόσωπο μιας γυναίκας είναι μόνο όταν αναζητούν σύζυγο ή σύντροφο για μακρόχρονη σχέση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι καμπύλες είναι επαρκές κριτήριο.

Οι γυναίκες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την προοπτική της χρονικής διάρκειας μιας σχέσης και επικεντρώνονται στο πρόσωπο των ανδρών σε σχέση με το σώμα τους.