Υλικά

1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
6 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
Μισό φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
60 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
160 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι αλάτι
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κολοκύθα στο σουρωτήρι με το αλάτι και το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να βγάλει τα υγρά της.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα-ένα.

Αδειάζουμε και στρώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα των φύλλων.

Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα κρούστας καλά λαδωμένα. Το φύλλο που περισσεύει είτε το κόβουμε είτε το στρίβουμε προς τα μέσα.

Ραντίζουμε με νερό και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.

Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.