Αποφάσισες τελικά να ξεκινήσεις την προσπάθεια για να χάσεις τα περιττά σου κιλά. Άλλαξες τον τρόπο διατροφής σου κι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσεις, αλλά τώρα χρειάζεται να σκεφτείς τι θα κάνεις με τη γυμναστική και αναρωτιέσαι τι ασκήσεις θα πρέπει να κάνεις.

Αρχίζεις πάλι να πελαγώνεις και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Τα περισσότερα προγράμματα προπόνησης φαίνονται τόσο περίπλοκα και δύσκολα, με αποτέλεσμα να προβληματίζεσαι για το αν θα ήταν προτιμότερο να μην αποχωριστείς τον καναπέ σου!

Ας δούμε μαζί μερικές ασκήσεις για χάσιμο βάρους, που είναι κατάλληλες ακόμα και για αρχαρίους. Είναι απλές, εύκολες, και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο, για να κάψεις μερικές παραπανίσιες θερμίδες…

Κοιλιακοί

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ένα «θέμα» με την περιοχή της κοιλιάς. Από δω λοιπόν θα πρέπει να ξεκινήσεις και εσύ, με κάποιες ασκήσεις για τους κοιλιακούς μύες.

Σκοπός σου είναι να δυναμώσεις τους μύες αυτής της περιοχής και παράλληλα να κάψεις το περιττό λίπος που βρίσκεται σ’ αυτήν την περιοχή. Υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις που μπορείς να βρεις και να σε βολεύουν.

Μπορείς να ξεκινήσεις με τις ασκήσεις που θα είσαι ξαπλωμένη στο πάτωμα και θα κάνεις έλξεις αρχικά σηκώνοντας τα πόδια και στη συνέχεια σηκώνοντας τον κορμό.

Στην αρχή, μην το παρακάνεις, μέχρι εκεί που αντέχεις, υπάρχει χρόνος μπροστά σου. Μετά τη δεύτερη – τρίτη μέρα θα διαπιστώσεις ότι η επίδοσή σου βελτιώνεται και ο αριθμός των έλξεων μπορεί να αυξηθεί.

Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι μια θαυμάσια άσκηση απώλειας βάρους για αρχαρίους, επειδή είναι εύκολο, είναι αποτελεσματικό και βέβαια βολικό.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ασφαλές μέρος για να τρέξεις, ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, και μερικές θερμίδες για να κάψεις.

Δεν είναι εύκολο στην αρχή; Μην απογοητεύεσαι, όσο περούν οι μέρες θα δεις, ότι θα τα καταφέρνεις καλύτερα, θα αποκτάς πιο καλό ρυθμό και αντοχή!

Σκοινάκι

Ήξερες ότι ένα από τα πιο αγαπημένα μας παιδικά παιχνίδια, είναι η κατάλληλη άσκηση για να χάσεις βάρος;

Ναι λοιπόν, η άσκηση που κάνεις πηδώντας το σκοινάκι κατ’ αρχήν είναι μια καταπληκτική άσκηση για την καρδιά σου, βοηθάει εξαιρετικά στο να κάψεις γρήγορα θερμίδες, μπορείς να την κανείς οπουδήποτε και δεν θα σου κοστίσει πολλά χρήματα.

Τα push-ups

Όλοι οι ειδικοί λένε, ότι push-ups είναι η τέλεια άσκηση, και θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε πρόγραμμα βασικών ασκήσεων απώλειας βάρους για αρχαρίους. Όταν γίνονται σωστά, γυμνάζονται εξαιρετικά πολλές ομάδες μυών!

Το κλειδί, φυσικά, είναι να διατηρήσεις σε ευθεία γραμμή το σώμα σου, χωρίς να σπρώχνεις τα οπίσθια στον αέρα ή να λυγίζεις τα γόνατά.

Μπορείς να τα κάνεις; Ξεκίνα με όσα μπορείς στην αρχή και στη συνέχεια θα αρχίσεις να βελτιώνεσαι.

Το κολύμπι

Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα στην ισορροπία σου, ή κάποιους πόνους στις αρθρώσεις, η κολύμβηση είναι μακράν η καλύτερη άσκηση για να χάσεις βάρος. Μπορείς να γραφτείς σε μια ομάδα αερόμπικ στο νερό, ή απλά να κολυμπήσεις μόνη σου.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα έχεις τη δυνατότητα να γυμνάσεις την καρδιά σου και να τονώσεις τους μύες του κορμιού σου, χωρίς να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου.

Το ποδήλατο

Στην αποθήκη σου μπορεί να έχει μείνει εγκαταλελειμμένο το ποδήλατό σου. Ευκαιρία λοιπόν να το ξεσκονίσεις, να του φτιάξεις τα λάστιχα και να ξεκινήσεις τις βόλτες.

Επέλεξε για αρχή μια διαδρομή που θα ταιριάζει στο ρυθμό και την αντοχή σου, στη συνέχεια, πίεσε τον εαυτό σου λίγο περισσότερο κάθε μέρα…

Σκέψου τις θερμίδες που θα κάψεις, τους γυμνασμένους γλουτούς που θα αποκτήσεις καθώς επίσης και την αναζωογόνηση της καρδιακής σου λειτουργίας.

Γιόγκα

Η γιόγκα δεν είναι απλά μια σειρά ασκήσεων, είναι ένα σύνθετο πρόγραμμα που σε βοηθάει επιπλέον και να αισθάνεσαι καλύτερα.

Δοκίμασε να ξεκινήσεις με ένα DVD στο σπίτι, ή να γραφτείς σε κάποιο τμήμα στο γυμναστήριο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι σου. Θα νιώσεις πολύ πιο χαλαρή, θα απαλλαγείς από το καθημερινό στρες και παράλληλα θα κάψεις και θερμίδες.

Βλέπεις; Δεν είναι και τόσο δύσκολο να οργανώσεις μόνη, το πρόγραμμα ασκήσεων που σου ταιριάζει! Απλά προτείνονται μερικές ασκήσεις απώλειας βάρους για τους αρχαρίους, έτσι ώστε κάνοντας 20 με 40 λεπτά έντονη άσκηση κάθε μέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, να δεις εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πηγή: fe-mail.gr