Ακόμη και αν φροντίζεις το δέρμα σου, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που φανερώνουν ότι η περιποίηση δεν επαρκεί.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι εκείνα τα σημάδια που στο… «φωνάζουν»…

Ρυτίδες: Μια λέξη που προκαλεί τέτοια θλίψη. Οι ρυτίδες δεν είναι απλά ένα δείγμα ότι ο χρόνος που περνάει αφήνει το αποτύπωμα του στο δέρμα. Είναι ακόμη το αποτέλεσμα και των περιβαλλοντολογικών συνθηκών και αλλαγών αλλά και της απρόσεκτης δερματολογικά συμπεριφοράς σου.

Αν βγαίνεις το κατακαλόκαιρο στον ήλιο χωρίς αντηλιακή τότε θα δεις τις ρυτίδες να εμφανίζονται πολύ πριν την ώρα τους…

Ξηροδερμία: Είναι δυνατόν να δεις το δέρμα σου αφυδατωμένο και ξηρό και να μην σκεφτείς ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά; Μπορεί να έχεις ξηρό δέρμα από φυσικού σου, αλλά αν το δεις να είναι αφυδατωμένο και σκασμένο τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις κάτι.

Η ενυδατική είναι απαραίτητη γιατί το δέρμα διψάει και εσύ πρέπει να το «ποτίσεις» για να δείξει λαμπερό και πάλι. Εδώ πρέπει να προσέξεις η ενυδατική σου να ταιριάζει στον τύπο του δέρματος σου: Μια κρέμα για λιπαρά δέρματα δεν θα σου κάνει τίποτα παραπάνω από να βοηθήσει στην εμφάνιση σπυριών.

Η ακμή: Η ακμή είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά δερματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Αν είσαι στην εφηβεία, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για αποτέλεσμα ορμονολογικών αλλαγών. Αν όμως το παρουσιάζεις και σαν ενήλικη, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται γι’ αυτό.

Η διατροφή, το άγχος, το να μην φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορεί να βλέπεις τα ενοχλητικά σπυράκια να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σου.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίζεις το δέρμα σου, ώστε να είναι πάντα καθαρό. Εδώ θα σε βοηθήσει πολύ ένα απαλό καθαριστικό σε μορφή αφρού που θα αφήσει την επιδερμίδα σου λεία και καθαρή.

Φαγούρα: Αν είδες ότι έχεις φαγούρα στο πρόσωπο τότε σίγουρα κάτι γίνεται. Μην ξεχνάς κιόλας ότι το δέρμα σου δείχνει και πολλά για την υγεία σου γενικότερα.

Όταν βλέπεις ότι το δέρμα σου θέλει περισσότερη προσοχή τότε καλύτερο να επισκεφτείς έναν ειδικό που μπορεί να σου δώσει την κατάλληλη αγωγή για να έχεις και πάλι δέρμα λαμπερό και απαλλαγμένο από φαγούρες και κοκκινίλες.

Πηγή: womenonly.gr