Όλα τα προϊόντα ομορφιάς, ανεξάρτητα από την τιμή τους, έχουν ημερομηνία λήξης και είναι επιρρεπή σε αλλοίωση ή επιμόλυνση. Χωρίς την κατάλληλη συντήρησή τους, όχι μόνο δε θα ανανεώσουν την επιδερμίδα σας, αλλά θα τις προκαλέσουν και δερματοπάθειες. Γι αυτό, συντηρήστε τα σωστά με εύκολους τρόπους.

1. Βουρτσάκια και πινέλα
Ότι εργαλείο ομορφιάς έχει τρίχες, είναι πηγή μικροβίων και βακτηριδίων. Πρέπει, λοιπόν, να τα πλένετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ένα καλό διάστημα είναι ανά δύο εβδομάδες και ο τρόπος είναι απλός: σε ένα μπολ βάλτε ζεστό νερό και σαπούνι και αφήστε μέσα τα πινέλα για πολλές ώρες. Στη συνέχεια, ξεβγάλετέ τα και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πάνω σε καθαρή και στεγνή πετσέτα. Τέλος, θα πρέπει να τα αντικαθιστάτε με καινούργια κάθε 8 μήνες.

2. Βιολογικά και σπιτικά καλλυντικά
Τα προϊόντα αυτά είναι πιο ευαίσθητα από τα βιομηχανοποιημένα, γι αυτό πρέπει να τα φυλάτε στο ψυγείο και να τα χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

3. Καλλυντικά με βάση το λάδι
Αυτά τα καλλυντικά είναι πολύ ευαίσθητα σε μικρόβια και μολύνσεις. Πάντα να τα κλείνετε καλά και τα χέρια σας να είναι καθαρά όταν τα χρησιμοποιείτε για να μην μεταφέρετε μικρόβια με τα δάχτυλά σας. Αντίθετα, τα καλλυντικά σε σκόνη είναι πολύ πιο ανθεκτικά. Επίσης, τους καλοκαιρινούς μήνες, βάλτε και αυτά στο ψυγείο.

4. Προσωπική χρήση
Χρησιμοποιείτε μόνο εσείς τα καλλυντικά σας και μην τα δανείζετε σε άλλες γυναίκες. Επίσης, μην ακουμπάτε απ’ ευθείας τα καλλυντικά που δοκιμάζετε στα μαγαζιά στο πρόσωπό σας.