Η ευχαρίστηση στο νερό δεν είναι έμφυτη, γι’ αυτό ένα μωρό μπορεί να φοβάται στο νερό της θάλασσας ή όταν το βάζετε στη μπανιέρα για το μπάνιο του.

Ο φόβος αυτός μπορεί να έχει σχέση με μια δύσκολη γέννα και θα μπορούσε, μάλιστα, να μην το εγκαταλείψει ποτέ, αν το κοροϊδεύετε ή αν το υποχρεώνετε να μπει στο νερό με το ζόρι.

Μάθετε λοιπόν πώς μπορείτε να συμφιλιώσετε τα μικρά σας με το υγρό στοιχείο. Άσχετα με το αν φοβάται ή όχι, τα παιχνίδια που προτείνουμε παρακάτω θα βοηθήσουν σημαντικό το παιδί σας να ξεπεράσει τη φοβία του:

Για να καταλάβει ότι μπορεί να επιπλέει στο νερό: Κάντε του το…τρενάκι.

Βάλτε μερικά παιδιά στη σειρά και ζητήστε τους να χρησιμοποιούν τα χέρια τους σαν κουπιά προς τα εμπρός ή προς τα πίσω για να προχωρήσει ή να πάει όπισθεν το τρένο.

Για να συνειδητοποιήσει τη στάση για να επιπλέει με την κοιλιά: Βάλτε το να κάνει το κροκοδειλάκι.

Από 3 ετών:
Στην άκρη μιας πισίνας (στα ρηχά) δείξτε του πώς να ξαπλώσει με την κοιλιά, ενώ τα χέρια του πατάνε κάτω και το σώμα και οι ώμοι του είναι στο νερό.

Τα πόδια του επιπλέουν, οπότε πρέπει να προχωρήσει με τα χέρια κάνοντας μπουρμπουλήθρες στο νερό με το στόμα του.

Από 5 ετών: Δείξτε του σε μια πισίνα να πιαστεί από τις άκρες. Τα πόδια του να ακουμπάνε στον τοίχο, όχι όμως και οι αγκώνες του.

Στη συνέχεια, πρέπει να αφήσει τα πόδια, να ξαπλώσει στο νερό και να κάνει χτυπηματάκια χωρίς να σταματήσει να κρατιέται.

Για να διευκολύνεται να βάζει το κεφάλι στο νερό: Φέρνει τα χέρια στην πλάτη, παίρνει αναπνοή και μετά σκύβει μπροστά και κάνει μπουρμπουλήθρες στο νερό με το στόμα και στη συνέχεια με τη μύτη.

Πηγή: belife.gr