Γνωρίζετε πώς μπορείτε να κάψετε 1.000 θερμίδες σε μια ώρα και μάλιστα διασκεδάζοντας;

Με το πιο διασκεδαστικό καλοκαιρινό watersport: το stand up paddle! Γυμνάζει όλο το σώμα και είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τι είναι: H ισορροπία σε μία σανίδα στη θάλασσα όπου με τη βοήθεια ενός κουπιού να διασχίζετε τα κύματα.

Ποιοι τύποι υπάρχουν:

Stand Up Paddle boarding:
Συνδυάζει surfing, canoe kayak και water ski. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε.

Stand Up Paddle Board Surfing: Η αρχική μορφή του Stand Up Paddle έχει τις ρίζες του στο surfing και με τη βοήθεια του κουπιού «πιάνετε» τα κύματα πιο γρήγορα και για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Stand Up Paddle Workout Fitness Long Distance: Βοηθά στη φυσική κατάσταση. Όταν γίνεται με το σωστό τρόπο είναι το πιο αποδοτικό θαλάσσιο σπορ.

Τι κάνει

-Ενεργοποιεί πολλά διαφορετικά μέρη του σώματος, χωρίς να ασκεί περιττή πίεση σε μεμονωμένους μυς με κίνδυνο τραυματισμού.

-Βελτιώνει σημαντικά την ισορροπία και την ευλυγισία.

-Βοηθά στην αποκατάσταση τραυματισμένων ώμων και γοφών υπό την καθοδήγηση ειδικού ιατρού.

Τι γυμνάζει

Κορμό:
Γυμνάζονται όλοι οι μυς του κορμού (ειδικά οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι). Αυτό συμβαίνει γιατί κωπηλατώντας δεν χρησιμοποιείτε μόνο τα χέρια σας, αλλά όλο το σώμα σας. Επίσης, κωπηλατώντας σε όρθια στάση ενισχύετε την ισορροπία και τον συντονισμό σας.

Ώμους, χέρια: Το Stand Up Paddle είναι καλύτερη προπόνηση από το καγιάκ για τα χέρια. Στο καγιάκ η γωνία είναι χαμηλή και η κίνηση των χεριών και των ώμων λιγότερο έντονη ασκώντας πίεση στους δικέφαλους.

Στο Stand Up Paddle η γωνία είναι υψηλότερη επομένως και δυσκολότερη και ασκεί δικέφαλους, τρικέφαλους και ώμους.

Πόδια:
Τετρακέφαλοι, δικέφαλοι μηριαίοι και γλουτοί γυμνάζονται φοβερά, ενώ ισορροπώντας γυμνάζονται μικρότεροι μυς από τις γάμπες μέχρι τις φτέρνες.

Ξεκινώντας, καλό είναι να δοκιμάσετε να το κάνετε σε ήρεμη θάλασσα. Μικρές αποστάσεις των 1-2 χιλιομέτρων είναι ό,τι πρέπει για να συνηθίσετε τη σανίδα σας ενώ μπορείτε να εξασκηθείτε και στις βασικές στροφές.

Πηγή: omorfamystika.gr