Διαβάστε ορισμένες μικρές έξυπνες λύσεις για να δείχνετε μαυρισμένες χωρίς να καείτε στον ήλιο…

Λαμπερό μπρονζέ

Το λαμπερό μπρονζέ στο πρόσωπο είναι trendy για το καλοκαίρι. Ακόμη κι αν η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη, με την κατάλληλη απόχρωση, όπως το χρυσό ή την τερακότα, μπορείτε να επιτύχετε το αποτέλεσμα που σας ταιριάζει.

Το μυστικό, βέβαια, είναι να διατηρείτε τη λαμπερή απόχρωσή του σ’ ένα σημείο, π.χ. τα ζυγωματικά, και όχι σε όλο το πρόσωπο. Διαφορετικά το τελικό αποτέλεσμα θα φαίνεται υπερβολικό.

Η σωστή μπρονζέ επιλογή

Πριν αγοράσετε ένα μπρονζέ προϊόν, καλό θα ήταν να το δοκιμάσετε πρώτα σε φυσικό φως. Απλώστε μια ποσότητα (ανεξάρτητα εάν είναι σε υφή πούδρας ή μους) στο πρόσωπο και ελέγξτε πώς δείχνει το χρώμα της.

Εάν η τελική απόχρωση φαίνεται πολύ πορτοκαλί ή εάν το προϊόν είναι πολύ εμφανές στην επιδερμίδα σας, δοκιμάστε μια πιο ανοικτή απόχρωση.

Θυμηθείτε ότι τα μπρονζέ προϊόντα πρέπει να απλώνονται εύκολα και να χαρίζουν μια ζεστή απόχρωση στην επιδερμίδα.

Επιλέξτε τη βάση ανάλογα…

Με την υφή: Εάν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή ή αφυδατωμένη ή απλά θέλετε ένα πιο δροσερό αποτέλεσμα, προτιμήστε μια φίνα υδατική φόρμουλα.

Για τις λιπαρές επιδερμίδες, οι συνθέσεις σε υφή τζελ είναι ιδανικές. Απλώστε την με τα δάχτυλα ή με το ειδικό σφουγγαράκι απλικατέρ στις ίδιες ακριβώς περιοχές όπου χρησιμοποιείτε τη συνηθισμένη σας πούδρα.

Με την απόχρωση:
Επιλέξτε τη βάση (ανοικτόχρωμη, μέτρια ή σκούρα) ανάλογα με το πόσο εύκολα και πόσο πολύ μαυρίζει η επιδερμίδα σας.

Για παράδειγμα, εάν αποκτάτε χρυσαφένιο καφέ χρώμα στον ήλιο, τότε σας ταιριάζει μια μέτρια μπρονζέ απόχρωση.

Στα περισσότερα μπρονζέ χρώματα που δίνουν φυσικό αποτέλεσμα κυριαρχούν οι τόνοι του καφέ με ελάχιστο κόκκινο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ηλιοκαμένη επιδερμίδα.

Αποφύγετε τα προϊόντα με κίτρινη βάση, καθώς δίνουν πολύ ψεύτικο αποτέλεσμα.

Ρουζ στα μέτρα σας

Τα όμορφα τονισμένα ζυγωματικά αναδεικνύουν τις γωνίες του προσώπου και συμπληρώνουν πάντα με τον καλύτερο τρόπο το μακιγιάζ. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες σας:

Όσα έχουν υφή τζελ είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, καθώς χαρίζουν πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Μπορείτε, μάλιστα, να τ’ απλώσετε κατευθείαν στη μαυρισμένη σας επιδερμίδα, χωρίς να έχει προηγηθεί φον ντε τεν. Θα χαρίσουν ζεστασιά και ζωντάνια στο πρόσωπό σας.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που αγαπούν την «πορσελάνινη» επιδερμίδα, τότε ακόμη και τα πιο ελαφριά μπρονζέ ή τα self tan θα σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Σ’ αυτή την περίπτωση, ένα απαλό ροζ ή ροδακινί ρουζ στα μάγουλα, θα δώσει τη λάμψη στο πρόσωπό σας.

Η πούδρα στην απόχρωση της τερακότας, φορεμένη ως ρουζ ή ακόμη και ως σκιά, θ’ αναδείξει με το σωστό τρόπο τα χαρακτηριστικά σας.

Ηλιοκαμένη επιδερμίδα

Οι εποχές που βγαίνατε στη βεράντα ή την ταράτσα για να πάρετε έστω και λίγο χρώμα πριν εξορμήσετε στην παραλία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σήμερα, μπορείτε ν’ αποκτήσετε χρώμα χωρίς να εκτεθείτε στον ήλιο. Επιλέξτε ένα προϊόν για μαύρισμα χωρίς ήλιο. Για τέλειο αποτέλεσμα, φροντίστε το δέρμα σας να είναι καθαρό και απαλό.

Για να το πετύχετε, το μυστικό είναι η απολέπιση και η σωστή ενυδάτωση. Επιλέξτε μια φυσική λίφα ή ένα προϊόν ήπιου πίλινγκ. Για το πρόσωπο, χρησιμοποιήστε, επίσης, ένα απαλό προϊόν πίλινγκ ώστε να μην ταλαιπωρήσετε την επιδερμίδα σας.

Τι να προσέχετε:
Απλώνετε το Self Tan πάντα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Φροντίστε όμως να κάνετε από πριν τεστ αλλεργίας, ώστε να είστε σίγουρες ότι το δέρμα σας ανέχεται τη συγκεκριμένη φόρμουλα.

Πρώτη κίνηση: Απλώστε ένα πολύ λεπτό στρώμα από το προϊόν και αφήστε το να αναπτυχθεί για μια νύχτα.

Δεύτερη κίνηση: Κάνετε μια επανάληψη για πιο σκούρο αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε περιοχές όπως ο λαιμός και τ’ αφτιά.

Λαμπερά μαλλιά

Μπορεί οι ζεστοί τόνοι του χρυσού αλλά και οι αποχρώσεις του μελί στο μακιγιάζ να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, για μια άρτια εμφάνιση όμως, φροντίστε να εναρμονίζονται με το χρώμα των μαλλιών σας.

Εάν είναι σκουρόχρωμα, μπορείτε να τα ξανοίξετε δύο τόνους για να δείχνουν πιο πλούσια και φωτεινά.

Τρικ για πιο φωτεινό χρώμα

-Κάντε ένα πιο φωτεινό εφέ κατά μήκος του τριχωτού του κεφαλιού σας. Σ’ αυτή την περιοχή τα μαλλιά είναι από τη φύση τους πιο φωτεινά κι έτσι το αποτέλεσμα θα χαρίσει βάθος στο χρώμα και θα δημιουργήσει περισσότερες ποιότητες.

-Εάν έχετε ανοιχτά καστανά μαλλιά, δοκιμάστε τις μελί ανταύγειες. Δώστε έμφαση στο σημείο που κάνετε χωρίστρα ή ακόμη και στη φράντζα. Προτιμήστε τις από τη βαφή για πιο φυσικό look τώρα το καλοκαίρι.

Οι ακτίνες του ήλιου θα ανοίξουν διαδοχικά το χρώμα. Για να τα προστατεύσετε, επιλέξτε μια μαλακτική κρέμα με αντηλιακή δράση, που δεν θέλει ξέβγαλμα.

Πηγή: myself.gr