Το σάντουιτς είναι το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Επίσης, είναι η εύκολη λύση, όταν δεν υπάρχει φαγητό στο σπίτι, αλλά και η ιδανική επιλογή για σνακ, εκτός σπιτιού.
Ωστόσο, όπως κάθε φαγητό, έτσι και το σάντουιτς έχει τα δικά του μικρά μυστικά, για περισσότερη νοστιμιά, που θα ευχαριστήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά.
- Για να παραμένουν τα αγγούρια στη θέση τους και να μη γλιστράνε αριστερά και δεξιά, τοποθετήστε τα, πάνω από μία στρώση μαρουλιού.
- Για να είναι πραγματικά λαχταριστό και τραγανό το σάντουιτς, ψήστε το στο φούρνο, στους 120 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά. Μπορείτε επίσης να το τυλίξετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και να το ψήσετε, γι’ ακόμη πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Αν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο, τότε αλείψτε τη μία πλευρά της φέτας ψωμιού με αυτό.
- Για να μην καεί το σάντουιτς, αλείψτε την εξωτερική επιφάνεια του ψωμιού με μαγιονέζα. Η μαγιονέζα το κάνει πιο τραγανό, σε σχέση με το βούτυρο.
- Αν σας έχει περισσέψει κρέας, για παράδειγμα ψητό της κατσαρόλας ή κοτόπουλο, χρησιμοποιήστε το στο σάντουιτς. Θα απογειώσει τη γεύση του.
- Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες, χρησιμοποιώντας μαχαίρι που κόβει καλά. Μπορεί να μη σας πάει το μυαλό, αλλά είναι απαραίτητο οι ντομάτες να είναι σωστά κομμένες.
- Ρίξτε αλάτι στη ντομάτα, στο μαρούλι και στο αγγούρι για περισσότερη γεύση.
- Αν πρόκειται για τοστ, κόψτε το διαγώνια πριν το φάτε. Είναι κι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι αυτό το σχήμα προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και απολαμβάνετε περισσότερο τη γεύση του, όταν το τρώτε.